Els presos per trànsit faran cursos de reeducació vial

  • Hi ha 445 reclusos amb delictes a la carretera.
  • La majoria són per positiu de drogues o alcohol o conducció temerària.
  • Rebran beneficis penitenciaris.

Els reclusos per infraccions de trànsit podran fer cursos de reeducació vial per obtenir beneficis penitenciaris. El programa s’adreça als 445 presos amb delictes relacionats amb la seguretat del trànsit, tot i que el podran seguir la resta de la població penitenciària (en total, 10.407). Ajudarà, igual que la bona conducta, a assolir abans el tercer grau.

«L’infractor que ha comès un delicte modifica radicalment la seva conducta quan reflexiona», ha afirmat el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya. «Hem endurit el Codi Penal», ha reconegut el director de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, «i ara cal reeducar els que entren a la presó per delictes de trànsit perquè es puguin reinserir».

Dels 445 interns, 138 van ingressar a presó amb un delicte contra la seguretat del trànsit com a principal motiu: conducció temerària (88), positiu en drogues o alcohol (28), sense permís de conduir (18) o negativa a una prova (4).

I més dades sobre l’alcohol: de les 21.000 denúncies per fets delictius de trànsit, el 65% tenen a veure amb la beguda, molt per sobre del 5% motivat per córrer. A més, fins ara s’han imposat 12.113 mesures penals alternatives per delictes relacionats amb l’asfalt (així eviten la presó), dues terceres parts del total.

El curs de reeducació, voluntari, durarà un trimestre. S’impartiran tres sessions setmanals. Tindrà teoria (mobilitat segura o factor humà) i s’analitzaran també les pròpies actituds al volant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento