Nixon davant les càmeres

  • Lluís Marco i Joan Carreras protagonitzen l'obra.
  • Recreen l'entrevista en la qual el president va demanar perdó pel Watergate.

Un combat televisiu entre dues grans figures: el que mantenen un expresident dels Estats Units i un popular presentador de la petita pantalla. Tres anys després de presentar la seva dimissió arran de l’escàndol del Watergate, Richard Nixon va concedir, a canvi del pagament de 600.000 dòlars, una entrevista a l’estrella de la televisió d’aleshores, David Frost, l’any 1977.

Aquest cara cara, en el qual Nixon va arribar a demanar disculpes per les polèmiques escoltes que li van costar el càrrec, va inspirar l’autor Peter Morgan en l’escriptura de l’obra teatral Nixon-Frost.

El muntatge, que també ha tingut una versió cinematogràfica, va captivar des del primer moment Àlex Rigola, que ara l’ha dut a l’escenari per donar el tret de sortida, ahir, la nova temporada del Teatre Lliure.

Nixon-Frost és, segons ha definit el mateix Rigola,«un autèntic combat de boxa. De fet, l’estructura de l’obra recorda bastant la pel·lícula Rocky: es veu la preparació i els pactes econòmics, l’entrenament i el propi combat i, fins i tot, Morgan recorre habitualment al llenguatge pugilístic».

A les taules del Lliure, Joan Carreras dóna vida a Frost, mentre que Lluís Marco es posa en la pell de Nixon, «un home que tenia necessitat d’èxit però que no gaudia d’ell», opina el director del muntatge, també en el repartiment.

Rigola ha preparat dues versions de Nixon-Frost. La primera, que es pot veure actualment, es representarà fins al dimecres que ve i disposa d’un espai escènic realista. L’altra, un unplugged escènic, s’estrenarà el proper 24 de setembre, està pensada per a teatres de petit format, on l’escenari és molt més conceptual, amb unes cadires i poc més.

•Sala Fabià Puigserver. Pg Santa Madrona 40-46. Div. a les 20.30 h.; diss. a les 17.00 i les 21.30 h.; i dium. a les 18 h. Entrades, 24 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento