Els bons conductors rebran vals per aparcar a l’àrea verda

L’Ajuntament de Barcelona oferirà descomptes als veïns que no tinguin multes de trànsit i aprova una pujada d’impostos de l’1,89% i del 2,7% en la grua.
Els conductors barcelonins que no siguin multats durant un període de temps encara per determinar (tot fa pensar que serà un any) tindran descomptes a les àrees verdes. Aquesta mesura, que vol «premiar el conductor resident cívic», segons va explicar la regidora de Presidència i Hisenda, Montserrat Ballarín, es podria començar a aplicar al gener, després que l’Ajuntament aprovi els passos que cal seguir.

La mesura vol fomentar les conductes cíviques entre els conductors per millorar la circulació i reduir el cost de l’àrea verda.

Per altra banda, la Plataforma de Veïns i Comerciants de Ciutat Vella i l’Eixample espera la resposta del Síndic de Greuges a les 14.000 firmes que li van presentar el juliol.

Mentrestant, ja n’han aconseguit 4.000 més. Volen que l’àrea verda sigui gratuïta per a residents i per a comerciants i autònoms.

Taxes i impostos

Els tres partits del Govern es van reunir ahir en comissió de Govern i van aprovar fins a 89 mesures. Entre elles, destaquen les ordenances fiscals que fixen un augment d’un 1,89% dels impostos municipals i d’un 2,7% en el cas de les taxes.

Pujades i baixades

IBI: Es manté en un 0,75% i creix un 7% la bonificació per a famílies nombroses.

Llicència per a obres menors: Creix un 8%.

Zona blava: Només puja cinc cèntims la D.

Vehicles i plusvàlues: Es mantenen.

Grua: Creixerà un 2,7%, que és la previsió de l’IPC.

20 equipaments de nova creació

La comissió de Govern també va aprovar ahir:

Serveis: Cedir vint solars a la Generalitat per equipaments públics, principalment, casals per a avis, però també centres educatius.

Filmoteca: Modificar el pla de la plaça Salvador Seguí, al Raval, per construir-hi la Filmoteca. Tindrà planta baixa més tres pisos.

Més agents: Ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 200 agents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento