Salut engega una nova ofensiva contra el tabac

  • 'El fum és fatal' és el lema de la nova campanya.
  • Tres de cada 10 catalans reconeixen ser fumadors habituals.

Nova ofensiva del Departament de Salut de la Generalitat contra el tabac. La segona onada de la campanya El fum és fatal va començar ahir i s’allargarà fins al proper 4 d’octubre. El seu objectiu és informar els fumadors sobre els efectes negatius d’aquest hàbit i dels més de 4.000 components que es troben a les cigarretes, així com sensibilitzar i donar-los a conèixer on es pot recórrer per intentar deixar el tabac.

Les consultes dels centres de salut, les farmàcies i les unitats de tabaquisme són els espais als quals es poden adreçar els qui vulguin deixar de fumar. També ho poden fer a través del telèfon de Sanitat Respon (902 111 444).

Tres de cada 10 catalans són fumadors i només dos de cada 10 es plantegen deixar l’hàbit, segons les darreres dades de l’enquesta de Salut Pública de Catalunya, del 2006.

«El tabac no és com una infecció, al qual pots posar cura amb un antibiòtic», va assegurar ahir el responsable dels programes de tabaquisme del Departament de Salut, Esteve Saltó. I va recordar que no hi ha unes «pautes comunes» per poder deixar de fumar: «El més difícil no és deixar de fumar, sinó tallar-ne psicològicament l’hàbit».

Unes 1.800 persones es van inscriure l’any passat a aquesta iniciativa, un terç de les quals van iniciar el tractament per deixar el tabac. Enguany, Salut preveu una millor acollida, ja que la campanya coincideix amb la tornada de vacances i els bons propòsits per al nou curs. Així, s’espera incrementar el nombre de consultes i superar-ne les 2.000.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento