Els Mossos posaran multes de trànsit i combatran l’incivisme

Els ciutadans podran presentar qualsevol denúncia tant a la Guàrdia Urbana com a la policia autonòmica, que sancionarà infraccions de circulació i no d’aparcament
Les multes per saltar-se un semàfor o per anar sense casc per Barcelona deixaran de ser un problema exclusiu de la Guàrdia Urbana. El nou conveni de col·laboració que van signar ahir l’Ajuntament de Barcelona i la conselleria d’Interior permetrà que els Mossos d’Esquadra, que es desplegaran l’1 de novembre, també posin multes de trànsit a la ciutat.
 
Per fer-ho, els Mossos portaran un talonari municipal de multes amb el qual podran «denunciar qualsevol de les infraccions tipificades en les ordenances municipals». Tammateix, tot i poder-ho denunciar tot, l’alcalde Clos va especificar que els Mossos prestaran més atenció a infraccions que suposin un perill «que no pas a l’aparcament», per exemple. 
 
També pel civisme
 
Els agents de la policia autonòmica també hauran d’intervenir en «els fets concrets que suposin un ús intensiu de la via pública que generin conflictes greus de convivència», el que facilitarà la detecció dels problemes d’incivisme.    
 
Un altre punt d’aquest conveni que notaran els ciutadans serà la «intervenció mínima obligatòria», que obliga tots els agents (tant Mossos com Guàrdia Urbans) a «actuar davant d’un fet sobre el qual no tinguin competència fins que el cos competent se’n faci càrrec».
 
Les úniques noves comissaries dels Mossos acabades l’1 de novembre són les de Gràcia, Les Corts, Sant Martí i Sants-Montjuïc. 
 
200 urbans més fins al 2006
 
Clos va avançar que, fins al 2006, s’incrementarà la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 200 agents més, de manera que n’hi haurà prop de 2.700. La Guàrdia Urbana tindrà una oficina conjunta amb els Mossos, des d’on podran compartir informació. El líder del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va denunciar que «no calen més agents posant multes, sinó agents de policia vigilant la seguretat ciutadana». 
Mostrar comentarios

Códigos Descuento