Nova onada d'incivisme al centre de Barcelona

  • La prostitució, la brutícia i els furts recobren força al carrers.
  • Comerciants, veïns i oposició reclamen que s'apliqui la normativa.

Brutícia i pudor als carrers, prostitució i sexe a l’aire lliure, venda ambulant de drogues i alcohol, furts i robatoris, i botellón a la matinada tornen a ser presents i amb renovada força a Barcelona tot i que ja fa més de tres anys que va entrar en vigor l’ordenança de civisme.

Veïns i comerciants de Ciutat Vella no han deixat de reclamar més vigilància i seguretat als seus carrers. Hi ha hagut ciutadans que han optat, fins i tot, per instal•lar càmeres falses per dissuadir els incívics i delinqüents.

Des de l’oposició, CiU criticava ahir la «inoperància» del govern municipal i la «manca de mitjans» per aplicar una ordenança que consideren que no es fa complir. El PP va anar més enllà i va demanar la reforma del text i més efectius policials. Per a ERC, «la situació s’ha degradat fins a un nivell inacceptable» i va demanar un pacte unitari. El govern municipal va declinar fer declaracions.

Des del sindicat CCOO a la Guàrdia Urbana, Enric Sahun exposa a 20 minutos que «Barcelona està súper reglamentada, però per poder sancionar els infractors hi ha d’haver prou efectius». L’ordenança de civisme, que va entrar en vigor el gener del 2006, preveia també sancions a persones que orinessin a la via pública, captaires i prostitutes i clients.

Però veïns i comerciants lamentaven ahir que no s’hagi fet complir aquesta normativa. L’Associació de Bars, Restaurants i Oci de Barcelona va denunciar la «degradació» que ha sofert l’entorn de La Rambla en els últims anys.

L’Associació de Veïns de Sant Antoni va alertar de l’augment de prostitutes als carrers i a la carpa del mercat de Sant Antoni i van reclamar més presència policial al barri i, si no, videovigilància. El col·lectiu de treballadores sexuals Àmbit Dona va criticar, en canvi, «l’assetjament» a què la policia les sotmet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento