Comunitat Valenciana

Iberdrola engega a Ondara una estació de recarrega ultraràpida per a vehicles elèctrics

Iberdrola ha anunciat l'engegada d'una nova estació de recarrega ultraràpida amb capacitat per a huit vehicles elèctrics a Ondara (Alacant). Es tracta de la segona instal·lació d'aquestes característiques construïda per la companyia a la Comunitat Valenciana després del 'hub' de recarrega d'Elx, el major de tot el sud d'Europa.
Iberdrola engega a Ondara una estació de recarrega ultrarrápida per a vehicles elèctrics
Iberdrola engega a Ondara una estació de recarrega ultrarrápida per a vehicles elèctrics
IBERDROLA
Iberdrola engega a Ondara una estació de recarrega ultrarrápida per a vehicles elèctrics

La infraestructura de càrrega està situada en un punt estratègic de l'AP-7, en l'aparcament del centre comercial Portal de la Marina, i disposa de dos carregadors ultraràpids de 350 quilovats (kW) de potència i altres sis superàpids de 180 kW que permetran recarregar fins al 80% de la bateria dels vehicles en menys de cinc minuts, segons la capacitat de càrrega amb la qual compten, informa un comunicat.

Els usuaris d'aquestes instal·lacions recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d'origen (GdOs) i els punts de recarrega estaran localitzats en l'App de Recarrega Pública Iberdrola.

Es tracta de l'única aplicació a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els de Iberdrola, com els de altres operadors, des de la qual es pot geolocalitzar el carregador, comprovar la seua operativitat en temps real i reservar i pagar des del mòbil.

La instal·lació dels punts de recarrega d'Ondara ha sigut possible gràcies a un acord entre Portal de la Marina i Iberdrola pel qual el centre comercial ha cedit el sòl i la companyia ha aportat els equips i el seu muntatge.

La directora del complex, Virginia Carrasco, ha visitat l'estació de càrrega acompanyada pel gerent d'empreses i Administracions Públiques d'Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Enrique Planells, i pel delegat Institucional de la companyia, Ibán Molina, els qui li han explicat el funcionament dels punts de recarrega i l'aplicació mòbil a través de la qual es realitza l'operació.

L'entrada en funcionament de les estacions de recarrega ultrarrápida d'Elx i Ondara, juntament amb les quals se'n van a engegar pròximament de similars característiques a Sagunt (València) i Les Alqueries (Castelló) va a permetre a Iberdrola donar cobertura a la principal via de comunicació de la Comunitat mitjançant carregadors d'última generació per a vehicles elèctrics.

Així mateix, la companyia ja explica en la regió amb més de 600 places d'accés públic perquè els usuaris d'aquest tipus d'automòbils puguen recarregar les seues bateries.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento