Comunitat Valenciana

Alacant catalogarà 7.000 caixes amb material arqueològic procedents de més de 60 excavacions

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant procedirà a realitzar un inventariat de caràcter descriptiu de les 7.000 caixes, procedents de més de 60 intervencions, que contenen el material arqueològic custodiat en el magatzem municipal del Museu de la Ciutat d'Alacant que es troba en Las Cigarreras.
Alacant catalogarà 7.000 caixes amb material arqueològic procedents de més de 60 excavacions
Alacant catalogarà 7.000 caixes amb material arqueològic procedents de més de 60 excavacions
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Alacant catalogarà 7.000 caixes amb material arqueològic procedents de més de 60 excavacions

La junta de govern ha aprovat, aquest dimarts, la convocatòria d'un procediment per a la contractació del servici d'ordenació, catalogació i inventariat d'aquestes restes, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Aquesta catalogació es realitzarà mitjançant el sistema de gestió museogràfica "GV Museis" amb un termini de durada de tres anys, sense possibilitat de pròrroga, amb un pressupost de licitació de 177.107,70 euros.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha explicat que "el material emmagatzemat correspon en gran manera a les excavacions realitzades en l'àmbit del Cerro de Las Balsas entre 2003 i 2007, així com excavacions en el casc antic d'Alacant".

Així mateix, ha destacat que "un altre important lot va ser trobat en el jaciment del Parc de les Nacions i les Viles Romanes de l'Albufereta".

El Museu de la Ciutat d'Alacant (MUSA) està situat en el Castell de Santa Bàrbara, i està integrat per cinc sales que es complementen amb l'Aljub renaixentista. Entre elles destaca l'edifici del Cos d'Enginyers que està adaptat com a Centre d'Informació de Visitants i compta amb una exposició de restes arqueològiques i un audiovisual en pantalla gran sobre la història de la ciutat.

A més, l'antic hospital alberga l'exposició 'Alicante traspasada de Mediterráneo', la Sala Llarga exhibeix l'exposició 'Historias y personas'.

D'altra banda, lasa les de la Mina o Cuevas dels anglesos mostra l'exposició "L'explosió de la mina" durant la Guerra de Successió 1701 - 1713, i els antics calabossos, sota la plaça d'armes pel risc en l'estreta escalinata de descens, són visitables amb guia, dins del programa de recorreguts guiats per la fortalesa.

L'Ajuntament d'Alacant va iniciar el passat any les tasques de manteniment del jaciment arqueològic situat al Parc de les Nacions, amb motiu del conveni de col·laboració entre la Universitat d'Alacant i la regidoria de Cultura per a la realització del projecte de protecció i diagnòstic d'aquest jaciment.

En el solar de 15.000 metres quadrats en aquest jaciment es realitzarà un museu a l'aire lliure, que formarà part d'un nucli "museístic" al costat de l'assentament de Lucentum i el Cerro de las Balsas en la Albufereta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento