Comunitat Valenciana

Elx (Alacant) prohibeix fogueres en les platges durant la nit de Sant Joan

L'Ajuntament d'Elx permetrà l'accés a les platges en la nit de Sant Joan, però establirà la prohibició de realitzar fogueres.
Archivo - Arxiu - Carlos González, aquest divendres.
Archivo - Arxiu - Carlos González, aquest divendres.
AYTO ELCHE
Archivo - Arxiu - Carlos González, aquest divendres.

Així ho ha confirmat l'alcalde, Carlos González, qui ha comparegut juntament amb l'edil de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, per a anunciar aquesta mesura, que probablement es mantindrà en anys successius, informa el consistori.

"Després de dos anys de prohibició de celebrar la nit de Sant Joan a les platges il·licitanes a conseqüència de la pandèmia i les seues restriccions, enguany autoritzarem la presència de famílies i grups de joves al litoral il·licità, però sense permetre les fogueres", ha explicat.

El primer edil ha recordat que les fogueres a les platges són un "problema ambiental": "Considerem que és absolutament necessari preservar l'estat de les nostres platges i, al mateix temps, les fogueres suposen un greu risc per a la seguretat des del punt de vista de la prevenció d'incendis forestals per la proximitat a les nostres pinedes".

Es tracta, ha aclarit, de compatibilitzar el gaudi a les platges, "que pareix una excel·lent alternativa per a eixa nit, però prohibint-se expressament i taxativament la realització de fogueres al litoral per a evitar incendis".

A més, l'alcalde ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per a un consum moderat i responsable de begudes alcohòliques durant aquesta vetlada.

En aquesta línia, l'Ajuntament prepara un dispositiu especial de seguretat i de neteja per a la nit de Sant Joan, per a la qual s'espera una de les afluències més massives dels últims anys a les platges. L'objectiu és garantir la seguretat dels assistents, així com que les platges estiguen a punt per al bany en unes hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento