Comunitat Valenciana

Hi haurà més espai per al públic en les mascletaes i es dispararan set en Luceros i tres en els barris d'Alacant

El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Alacant, Manuel Jiménez, ha confirmat aquest dimecres que les mascletaes dels Fogueres es dispararan des del 18 al 24 de juny per a coincidir "amb els dies centrals" de la festa, per tant seran des del dia de l'Entrada de Bandes fins a la cremà, i comptaran amb "més espai" per al públic. Així, set les que es disparen en la plaça de Luceros i tres, abans de festes, en la platja de Sant Joan, Garbinet i Benalúa entre el 4 i 12 de juny.
Hi haurà més espai per al públic en les mascletàs i es dispararan set a Luceros i tres en els barris
Hi haurà més espai per al públic en les mascletàs i es dispararan set a Luceros i tres en els barris
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Hi haurà més espai per al públic en les mascletàs i es dispararan set a Luceros i tres en els barris

Igualment, Jiménez ha anunciat la convocatòria del concurs per a determinar què pirotècniques i en quins dies dispararan en un certamen amb una durada mínima de cinc minuts i mig, en cadascuna de les seues sessions, i un màxim de decibels establit en 130.

"L'alliberament d'espai en la part superior de l'avinguda de Federico Soto permetrà que siguen al voltant de 800 persones més, les que puguen presenciar els trets pirotècnics" ha detallat l'edil, segons informa el consistori en un comunicat.

En la presentació dels trets, Jiménez ha estat acompanyat per la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco; la Bellea del Foc, Marina Niceto, i el director de Pla del grup Mahou-San Miguel, Jaime Valdés, empresa que enguany patrocina el tret de les mascletàs.

Per la seua banda, Niceto s'ha mostrat "orgullosa" del retorn de les mascletaes. Ha incidit que la Plaça dels Estels ha de ser el lloc del tret, "perquè forma part de la tradició" i s'ha congratulat que hi haja tres mascletàs en altres llocs de la ciutat "perquè aporten riquesa econòmica als comerços i negocis d'eixos districtes".

Quant als castells de focs artificials, es faran del 25 al 29 de juny en la platja del Cocó i hauran de tindre una durada mínima de 15 minuts, sense explicar els trons d'avís. Seran preferentment aeris, encara que també podran comptar amb una part aquàtica. La pirotècnia guanyadora, segons el parer d'un jurat d'experts, rebrà un premi en metàl·lic de 1.500 euros.

Finalment i paral·lelament, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha anunciat aquest dimarts en l'Assemblea Infantil de Fogueres, que s'ha celebrat en la Casa de la Festa "Manuel Ricarte", que els presidents infantils belleas, dames i banderoles tindran invitació en la zona reservada en la Plaça de Luceros per a presenciar els trets de les mascletaess.

També ha ressaltat el "comportament exemplar" dels foguerers infantils en els dos anys de pandèmia. El primer edil ha demanat "responsabilitat" als infantils "perquè aneu a ensenyar-li als foguerers més menuts el que van a ser les seues primeres Fogueres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento