Comunitat Valenciana

Alacant sol·licitarà al Consell que la Romeria de la Santa Faç siga d'Interés Turístic Autonòmic

L'Ajuntament d'Alacant sol·licitarà a la Generalitat la Declaració d'Interés Turístic Autonòmic per a la Romeria de la Santa Faç. La Regidoria de Festes, que dirigeix Manuel Jiménez, serà l'encarregada de tramitar la documentació necessària per a l'obtenció del títol.
Archivo - La Santa Faç a l'entrada del Monestir
Archivo - La Santa Faç a l'entrada del Monestir
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Archivo - La Santa Faç a l'entrada del Monestir

L'equip de govern, integrat per PP i Cs, presentarà en el ple del dimecres 27 d'abril una Declaració Institucional per a sol·licitar l'acord i convidarà els altres grups polítics amb representació municipal que s'adherisquen a la iniciativa, segons ha informat un comunicat.

Jiménez ha afirmat que es tracta d'una idea que "abandera" l'alcalde, Luis Barcala, i recorda que La Pelegrina, amb els seus 533 anys d'història, "forma part de les tradicions i de l'arrel de l'esperit alacantí".

"Són molts els factors que contribueixen per a l'obtenció d'eixa Declaració. A més, és una clara mostra de religiositat popular com s'ha vingut demostrant des de fa més de cinc segles amb centenars de milers de persones en romeria cap al monestir", ha indicat.

Jiménez ha afegit que, "una vegada aconseguida la Declaració d'Interés Turístic Autonòmic, cinc anys després optaríem a l'Interés Nacional com, afortunadament, ha ocorregut amb la Setmana Santa, que ha resultat un èxit de participació i de promoció de la ciutat d'Alacant".

En la mateixa línia, la vicealcaldesa i responsable del Patronat de Turisme Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat que "la romeria a la Santa Faç mereix sens dubte la declaració d'Interés Turístic Autonòmic en ser una dels nostres senyals d'identitat".

"Conflueixen més de cinc-cents anys d'història, de cultura i devoció. Per als alacantins és una tradició molt arrelada amb unes característiques que la fan especial i única. "També cal destacar que és una de les romeries més multitudinàries d'Espanya", ha afegit Sánchez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento