Comunitat Valenciana

L'UJI se suma a la commemoració del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia amb l'organització de diversos actes

-
Archivo - Arxiu - Campus UJI
Archivo - Arxiu - Campus UJI
DAMIÁN LLORENS/UJI
Archivo - Arxiu - Campus UJI

La Generalitat Valenciana ha previst durant l'any 2022 la commemoració del quaranté aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, en què la Universitat Jaume I de Castelló també participarà activament amb l'organització d'actes relacionats amb aquesta efemèride col·lectiva.

L'organització i coordinació dels actes estarà a càrrec de la Secretaria General, el Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals i l'Àrea d'Història del Dret i de les Institucions del Departament de Dret Privat.

No es tracta únicament de fer memòria, sinó d'aprofitar l'ocasió per a analitzar amb perspectiva la trajectòria seguida pel model valencià d'autogovern, els seus encerts i errors, les seues fortaleses i debilitats, tot açò, amb la finalitat d'extraure conclusions que permeten afrontar amb majors garanties un futur compartit. D'acord amb aquest esperit, la Universitat Jaume I ha dissenyat una programació d'accions que s'organitzen a partir d'un triple eix, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

D'una banda, les xarxes socials de la universitat -Twitter i Instagram, així com un nou lloc web específic- es faran ressò de les principals fites del procés estatutari valencià. Així mateix, tots els dijous compresos entre el 29 de setembre i el 27 d'octubre se celebraran en el Menador espai cultural una sèrie de taules redones en les quals participaran algunes de les més destacades personalitats de la vida social, econòmica, cultural i política de les comarques de Castelló.

Finalment, la universitat recordarà als integrants de la ponència parlamentària que va redactar l'avantprojecte d'estatut a Benicàssim. Aquesta vila, juntament amb la de Peníscola, representen dos llocs emblemàtics en la història de l'elaboració del text estatutari valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento