Comunitat Valenciana

Alacant habilita platges i passejos per a l'inici de la Setmana Santa després de la seua neteja pel temporal

L'Ajuntament d'Alacant ha habilitat platges i passejos per a les vacacions de Setmana Santa, després de desenvolupar un ampli dispositiu de neteja per a retornar-los el seu estat habitual després del temporal de pluges. Aquesta matinada s'ha desenvolupat un operatiu especial en el Postiguet per a retirar l'acumulació d'algues marines, d'on s'han tret més 2.500 metres cúbics.
Turisme, Castillo Santa Bàrbara, Alacant
Turisme, Castillo Santa Bàrbara, Alacant
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Turisme, Castillo Santa Bàrbara, Alacant

El regidor de Neteja i Residus, Manuel Villar, ha explicat en un comunicat que "totes les platges i passejos quedaran al llarg de la jornada de hui disposats per a les vacances de Setmana Santa després d'una setmana intensa de treball dels operaris del servici en la seua neteja".

"Aquesta matinada s'ha desenvolupat un operatiu especial en la platja del Postiguet per a retirar l'excés d'algues acumulades, que havien format una barrera de més d'un metre d'altura al llarg d'uns dos-cents metres, impedint l'accés a la primera línia de mar, i les tasques de la qual es completarà al llarg de la jornada de hui", ha dit.

Així mateix, ha afegit que "encara que el mar va a seguir depositant algues en les platges, es feia necessari retirar aquest excés en les zones de bany per a evitar també les fortes olors que produeixen en podrir-se sobre l'arena". A més, ha apuntat que "així i tot, es mantindran els arribazones en aquells llocs que requerisquen una major protecció de la costa".

Els treballs de neteja de passejos, garbellat de l'arena i retirada de l'excedent d'algues s'han desenvolupat també en la resta de platges de la capital com a Platja Sant Joan, Albufereta o Urbanova, on s'ha treballat dies arrere i que presenten un estat normal, encara que els equips d'operaris seguiran repassant aquells espais que ho necessiten i preparant passejos i carrers limítrofs per a rematar la seua neteja.

Finalment, l'Ajuntament ha recordat que UTE Alacant ha desplegat un operatiu amb 24 equips d'operaris, dos de baldeig i tres barredoras, al costat de la flota de tractors per al garbellat de l'arena -a més de l'operatiu especial del Postiguet-.

També des del Patronat Municipal de Turisme s'ha disposat als seus operaris en les tasques de reposició i neteja de les passarel·les, lavapiés i papereres, al mateix temps que s'han realitzat els preparatius necessaris per a tindre operatiu el servici de socorrisme en totes les platges a partir d'aquest dissabte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento