Comunitat Valenciana

Ucraïna.- Elx i Torrevella habiliten espais per a recollida d'ajuda humanitària

Els ajuntaments d'Elx i Torrevella habilitaran espais per a dur a terme la recollida de materials destinats a l'ajuda humanitària per a Ucraïna. Elx comptarà durant tres dies amb nou punts de recollida d'aliments i medicaments, mentre Torrevella obrirà un local per a donar cabuda a l'ajuda humanitària que s'arreplegue en el municipi.
Elx i Torrevella habiliten espais per a recollida d'ajuda humanitària que destinaran a Ucraïna
Elx i Torrevella habiliten espais per a recollida d'ajuda humanitària que destinaran a Ucraïna
AYUNTAMIENTO DE TORREVIEJA
Elx i Torrevella habiliten espais per a recollida d'ajuda humanitària que destinaran a Ucraïna

Elx, en col·laboració de l'ONG Conciénciate i l'empresa Kronofrio Logistics, ha habilitat nou punts, distribuïts entre barris i pedanies, amb la finalitat d'arreplegar entre dimecres i divendres 22.000 quilos de medicaments i aliments destinats a pal·liar les necessitats més importants del poble ucraïnés, detalla el consistori il·licità

D'aquesta manera, qualsevol persona que desitge col·laborar podrà portar les seues donacions a espais com el Poliesportiu del Toscar, l'hospital IMED, l'Hospital General d'Elx, l'Hospital Vinalopó, els centres socials de l'Altet i La Marina i la seu de Conciénciate en carrer Alférez Cosidó 40, DYA en carrer Villena 10 (Polígon d'Altabix) i Dialprix en avinguda Juan Carlos I 9.

Tot el material eixirà el dissabte cap a la frontera d'Ucraïna mitjançant un contenidor de grans dimensions i, amb el suport d'associacions, es distribuirà als refugiats. Així ho ha anunciat l'alcalde, Carlos González, al costat del regidor de Drets Socials, Mariano Valera, i la de Cooperació, Mariola Galiana. En la reunió també ha estat el president de Conciénciate, Gorka Chazarra, la presidenta de la Plataforma d'Ajuda a Persones Refugiades, Joaquina Agulló, i representants de DYA i la Policia Local.

El primer edil ha agraït a Conciénciate i a Kronofrio Logistics que hagen impulsat aquesta iniciativa, que "posa de manifest la seua generositat i esperit solidari", i ha posat l'accent en la implicació del teixit associatiu com a clau fonamental en aquesta recollida solidària: "Al llarg d'aquests cinc primers dies des que va començar la guerra hem rebut milers de missatges d'il·licitans i il·licitanes expressant la voluntat de col·laborar i ser solidaris amb el que està ocorrent a Ucraïna".

Es necessiten, sobretot, medicaments d'ús comú, material mèdic d'un sol ús per a garantir la higiene i la seguretat, productes de primera necessitat com a aliments enllaunats, conserves de carn o sacs de dormir.

Des de l'associació s'ha facilitat el número de compte ÉS02 0073 0100 5105 0538 6672 amb el concepte 'Donativo Ucrania' perquè qualsevol persona puga aportar el seu granit d'arena. Tota la recaptació del compte es destinarà a la compra de productes peribles.

A Torrevella, representants de més d'una vintena d'ONG locals han participat en una reunió convocada per l'Ajuntament per a coordinar la recepció d'ajuda humanitària que s'enviarà al poble ucraïnés.

L'edil del ram, Concha Sala, al costat dels regidors de Residents Internacionals, Gitte Lund; Participació Ciutadana, Inmaculada Montesinos, i Benestar Social, Tomás Ballester, ha anunciat que se'n facilitarà un local en el qual se centralitzarà l'arribada de tot el material que siga entregat per a aquesta finalitat i que estarà atès per voluntaris de les ONG de Torrevella.

Tots col·laboraran amb l'Associació d'Ucraïnesos a Torrevella, que porta diversos dies desenvolupant aquesta mateixa tasca en la seua seu del carrer Pedro Lorca 138. Allí es reben donacions que es traslladen diàriament fins a la frontera d'Ucraïna amb Polònia.

En la trobada ha estat present la secretària de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella, Natalia Xhezhnyasvska, qui ha detallat que una de les necessitats més imperioses és l'econòmica per a l'adquisició de material que necessiten a Ucraïna.

Per a açò tenen previst obrir en els pròxims dies un compte bancari que faran pública. També és necessària la donació de menjar enllaunat, roba com a mitjons, mantes, sacs de dormir i roba tèrmica en general.

ACOLLIMENT DE REFUGIATS

D'altra banda, en la reunió s'ha barrejat la possibilitat de poder atendre l'acolliment a Torrevella de refugiats que puga produir-se en els pròxims dies, per al que s'han contemplat diverses opcions que se n'aniran perfilant en els pròxims dies.

La secretària de l'Associació d'Ucraïnesos ha assenyalat que a Torrevella han quedat un nombre indeterminat de persones d'Ucraïna que s'havien desplaçat la ciutat com a visitants i que han vist impossibilitat el retorn als seus països d'origen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento