Comunitat Valenciana

L'alcalde d'Elx garanteix la seguretat en el trasllat de la Dama a la ciutat

L'alcalde d'Elx, Carlos González, ha assegurat que la Dama d'Elx "pot ser traslladada i mantinguda temporalment a la ciutat en condicions de seguretat" i ha insistit que s'ha encarregat un nou informe sobre l'estat de conservació del bust i, "en funció del que diga, continuarem treballant per a aconseguir que torne".
Archivo - La Dama d'Elx
Archivo - La Dama d'Elx
AYUNTAMIENTO DE ELCHE
Archivo - La Dama d'Elx

Així ha reaccionat el primer edil després que els tècnics del Ministeri de Cultura hagen descartat el trasllat de Madrid de la peça a la seua localitat d'origen, principalment, per riscos de contaminació ambiental i transport que podrien comportar "conseqüències catastròfiques" per a una peça que es troba en un estat de "tens equilibri".

Sobre l'assumpte, González ha indicat que les consideracions dels tècnics "són un punt de suport per a crear una condicions semblants a les quals hui té la Dama en el Museu Arqueològic Nacional", arreplega un comunicat del consistori.

"El ministeri ha donat a conéixer un informe i la nostra valoració és que possibilita analitzar quines són les mesures que cal adoptar per a possibilitar un trasllat i una estada segura de la Dama a la nostra ciutat. Posa l'accent en els elements relatius a la conservació en funció de la climatologia i als desplaçaments", manifesta González, qui puntualitza que "totes les consideracions són un punt de suport, una referència" per a crear a Elx "unes condicions semblants" a les quals té la Dama en el Museu Arqueològic Nacional.

Per tant, veu "molt interés" en l'informe perquè "revela" en quin estat es troba la Dama i "perquè ens dóna les claus que ens permeten pensar en les condicions que ha de tindre la sala que adequarem al Museu Arqueològic i d'Història d'Elx (MAHE) per a albergar una eventual cessió temporal".

MÀXIM EXPONENT DE L'ART IBER

"Sempre hem pensat que els conservadors de museus tenen una actitud procliu a atorgar la màxima protecció a la Dama d'Elx com a màxim exponent de l'art iber. Els seus desitjos de conservació són els criteris que anteposen a qualsevol altra circumstància, per aquest motiu proclamen una inamobilitat que en 2006 va ser objecte d'una excepció i es va possibilitar que la Dama d'Elx vinguera a la nostra ciutat", agrega.

Així, afig sobre l'informe que "és una síntesi d'informes realitzats temps arrere. Ara, com vam veure a Madrid, s'ha encarregat un nou informe sobre l'estat de conservació de la Dama" i conclou: "No tirem la tovallola, ens mantenim en la nostra reivindicació, el 125 aniversari de la troballa de la Dama és un esdeveniment molt important, si ho vam fer en 2006 estic convençut que ho podrem fer en el marc del 125 aniversari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento