Comunitat Valenciana

Fernando Roig declararà de nou en la causa relativa al patrimoni de Carlos Fabra

-
Archivo - Arxiu - Fernando Roig a la seua eixida dels jutjats
Archivo - Arxiu - Fernando Roig a la seua eixida dels jutjats
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Fernando Roig a la seua eixida dels jutjats

El president del Grup Pamesa i del Vila-real CF, Fernando Roig, haurà de declarar de nou en la causa oberta a l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra per suposadament ocultar el seu patrimoni per a impedir l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'Audiència de Castelló va revocar parcialment l'acte de Procediment Abreujat dictat pel Jutjat d'Instrucció 4 de Castelló en la causa relativa al patrimoni de Carlos Fabra, exclusivament en relació a Fernando Roig, el seu fill i un altre empresari, en entendre que no havien sigut informats suficientment dels drets que els assistien quan van prestar declaració com a investigats.

El jutjat ha tornat a practicar les declaracions com investigats de dos d'ells i farà el mateix amb el president de Pamesa en breu. Després d'açò, el Jutjat haurà de dictar una nova resolució.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló va obrir al juny del passat any juí oral a l'expresident de la Diputació i del PP d'aquesta província Carlos Fabra i als altres nou acusats en el marc del procediment penal sobre l'origen i la possible ocultació del patrimoni del polític.

L'acte assenyalava a l'Audiència Provincial de Castelló com a òrgan per a l'enjudiciament i sentència d'aquesta causa, en la qual la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat aprecien inicialment la comissió de delictes d'insolvència punible i frustració de l'execució, alçament de béns, blanqueig de capitals i suborn. El magistrat va decretar també l'obertura de juí oral per a sis mercantils com a persones jurídiques.

La Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada sol·licita 12 anys de presó per a Fabra, al que acusa d'insolvència punible i de frustració de l'execució, blanqueig de capitals i delicte continuat de suborn. A més, el ministeri públic demana per a l'exdirigent del PP multes que sumen més de tres milions d'euros, així com la suspensió per a ocupació o càrrec públic pel mateix període.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento