Comunitat Valenciana

Compromís pretén ser la primera força progressista d'esquerres a Castelló després de les eleccions de 2023

-
Ignasi Garcia al costat de Francesc Mezquita i Verònica Ruiz
Ignasi Garcia al costat de Francesc Mezquita i Verònica Ruiz
EUROPA PRESS
Ignasi Garcia al costat de Francesc Mezquita i Verònica Ruiz

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Ignasi García, ha assenyalat que la formació pretén ser la primera força progressista d'esquerres després de les eleccions de 2023. Així, ha explicat que es reforçarà el contacte amb la societat civil "per a saber allò que s'ha de reforçar i allò que s'ha de canviar".

Garcia ha realitzat aquestes declaracions durant un esmorzar informatiu que ha celebrat Compromís per Castelló amb els mitjans de comunicació, en el qual, al costat dels regidors Francesc Mezquita i Verònica Ruiz, ha realitzat un balanç a les polítiques desplegades pel grup en l'Ajuntament, i ha destacat els reptes de futur.

Segons ha apuntat Garcia, les eleccions seran un "moment decisiu per a optar per la involució o garantir governs progressistes". "El nostre objectiu és parar l'odi i la intolerància, seguir amb la transició ecològica i garantir els drets i oportunitats", ha indicat l'edil, qui ha afegit que "Compromís està preparat i convençut que es pot guanyar".

D'altra banda, Garcia ha tornat a mostrar la seua satisfacció per l'absolució del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nondedéu; l'exvicealdesa de Castelló Ali Brancal; i l'ex-assessor de Compromís Miquel Torres en el 'cas dels sobres', assenyalant que "el PP va fer falses acusacions per a fer creure que tots som iguals".

Entre els reptes de Compromís, el portaveu ha destacat la necessitat que Castelló "siga una ciutat de drets i oportunitats", amb "més servicis públics i la creació de més ocupació". Així, ha apostat per un model econòmic sostenible; l'impuls a les polítiques verdes; ampliar i millorar els servicis d'educació, sanitat i servicis socials; i aconseguir que Castelló siga una ciutat de drets socials per a la ciutadania, "defenent la tolerància i la inclusió".

FEMINISME

Per la seua banda, la regidora de Feminisme i LGTBI, Memòria Democràtica i Cultura, Verònica Ruiz, ha ressaltat que les mesures adoptades en matèria de feminisme s'han basat en la conscienciació social, la formació i la transversalitat amb totes les polítiques de l'Ajuntament. Sobre aquest tema, ha destacat el Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes i l'atenció a les víctimes de violència de gènere.

Quant als llibres de temàtica LGTBI que l'Ajuntament va repartir en onze instituts públics de la ciutat i en el Centre de Pi Gros, Ruiz ha apuntat que "els llibres estan on han d'estar" i ha anunciat que es repartiran més en biblioteques i sales de lectura.

Finalment, respecte a Memòria Democràtica, la regidor ha explicat que l'Ajuntament continuarà amb les exhumacions de fosses comunes i posant en valor la història i els elements democràtics; mentre que, en matèria de Cultura, ha indicat que es continuarà donant suport als artistes i a les galeries.

El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha destacat les obres que s'estan duent a terme en centres educatius de la ciutat, i ha apuntat que el Conservatori de Müsica i Dansa serà "una realitat", així com el projecte de FP del Grau.

D'altra banda, ha apuntat la necessitat de combatre l'assetjament escolar, així com l'absentisme. Segons ha dit, aquest últim s'ha elevat de manera "preocupant" durant la pandèmia "en perdre's el control de l'administració sobre eixos alumnes per la pandèmia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento