Comunitat Valenciana

Tres estudiants alacantines, premiades per un curt sobre els riscos del joc d'apostes

Un grup de tres alumnes del IES Lloixa del municipi de Sant Joan d'Alacant (Alacant) ha guanyat l'última edició del concurs 'Corto y cambio', organitzat per la Diputació d'Alacant i la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), amb el treball 'Afortunado en amores' que narra la història d'un jove que aconsegueix superar els seus problemes amb les apostes.
Un grup d'estudiants del IES Lloixa de Sant Joan d'Alacant, premiat per la seua reflexió sobre els riscos del joc d'apostes
Un grup d'estudiants del IES Lloixa de Sant Joan d'Alacant, premiat per la seua reflexió sobre els riscos del joc d'apostes
'AFORTUNADO EN AMORES'
Un grup d'estudiants del IES Lloixa de Sant Joan d'Alacant, premiat per la seua reflexió sobre els riscos del joc d'apostes

El programa educatiu 'Corto y cambio' es dirigeix a estudiants de la província d'Alacant amb l'objectiu de promoure la reflexió crítica per part d'adolescents d'entre 12 i 18 anys sobre els usos inadequats de les TIC i els riscos del joc.

Així, en els primers cursos es treballa l'ús inadequat de les tecnologies de la informació i la comunicació i en els superiors es posa el focus en el tema del joc d'aposta, informen la institució provincial i l'organització.

Els guions presentats van ser valorats per un jurat, compost tant per professionals de l'àmbit audiovisual com per experts en educació i prevenció, a partir de criteris com el nivell de creativitat i interés de la història o la seua afinitat amb la temàtica del concurs.

El treball 'Afortunado en amores', que gràcies al certamen s'ha pogut rodar de manera professional, gira entorn dels riscos del joc online i se centra a explicar la història d'un jove que aconsegueix superar els seus problemes amb les apostes.

La proposta té el seu origen en el veterà programa de prevenció 'Cine y educación en valores', que a partir de 2018 es va reformular per a donar pas a un projecte més centrat en la creació de continguts audiovisuals que en la interpretació dels mateixos. Sota el nom de 'Corto y cambio', aquest nou enfocament suposa privilegiar l'educació preventiva des del desenvolupament de la competència digital de creació o producció de continguts de valor, estimulant el talent creatiu en Educació Secundària.

A més, el plantejament d'una temàtica concreta, entorn de la qual gira el treball, li confereix un major interés i potencial d'impacte. En 2019 la proposta va girar entorn de la prevenció del consum d'alcohol i des de 2020 s'ha treballat sobre aquest conjunt de conductes de risc molt rellevants des del punt de vista educatiu i preventiu en edats adolescents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento