Comunitat Valenciana

Salven la vida a un xiquet de 10 anys després de patir una parada cardiorrespiratòria en Sant Vicent del Raspeig

La infermera del Futbol Club Jove Español de Sant Vicent del Raspeig i dos efectius de la Policia Local han aconseguit salvar la vida a un xiquet de deu anys que va patir una parada cardiorrespiratòria durant un entrenament de futbol en el poliesportiu del municipi.
Archivo - Un SVB i una SAMU en imatge d'arxiu
Archivo - Un SVB i una SAMU en imatge d'arxiu
CICU
Archivo - Un SVB i una SAMU en imatge d'arxiu

Els fets van ocórrer aquest dijous, quan el menor es va desplomar mentre entrenava el futbol amb un equip de les categories inferiors del club. Va ser aleshores quan la infermera de l'entitat esportiva, que es trobava fent les proves PCRs als jugadors del primer equip, va rebre l'alerta que un xiquet s'havia desmaiat, segons han informat fonts municipals i presencials dels fets a Europa Press.

En eixe moment, amb el fisioterapeuta i el preparador físic del club van intentar reanimar al xiquet mitjançant l'ús d'un desfibril·lador i altres maniobres fins a l'arribada dels agents, els qui també van ajudar per a aconseguir salvar la vida al xiquet.

Finalment, després de rebre una segona descàrrega, el menor va quedar estabilitzat i va recuperar la respiració. Una ambulància de Suport Vital Bàsic i una del SAMU van acudir al lloc dels fets per a monitoritzar al xiquet i finalment el van traslladar fins a l'Hospital General Universitari d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento