Comunitat Valenciana

Cvirus.- Puig anima a viure el Nadal "amb màxima prudència" i "alegria" per a aconseguir la "recuperació emocional"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat viure el Nadal amb "prudència", però també amb "alegria", per a aconseguir la "recuperació emocional" de la societat, al mateix temps que ha reivindicat que "el Nadal valencià comença amb la Fira de Xixona".
Puig reivindica el reconeixement al treball artesà de turroneros en la inauguració de la Fira de Xixona
Puig reivindica el reconeixement al treball artesà de turroneros en la inauguració de la Fira de Xixona
GENERALITAT VALENCIANA
Puig reivindica el reconeixement al treball artesà de turroneros en la inauguració de la Fira de Xixona

Així s'ha expressat Puig, en declaracions als mitjans, després de presidir el ple del Consell, que s'ha celebrat en la ciutat alacantina, i assistir a la inauguració de la XII edició de la Fira de Nadal de Xixona amb l'alcaldessa de la localitat, Isabel López Galera, i la resta de consellers de la Generalitat.

"Necessitem eixa recuperació emocional de tota la ciutadania", ha dit Puig, tot i que ha subratllat que encara "tenim treball per davant pel problema del virus, perquè el covid encara està entre nosaltres", cal tindre la "màxima prudència" però també "alegria".

"Anem a fer-li front junts en aquesta última etapa, esperem, del virus. Ho anem a fer amb prudència i alegria en la recuperació emocional que necessitem. Aquest Nadal ha de ser un Nadal especial en el qual ens hem de retrobar. Hem de ser molt prudents, però està fira ja és un símbol d'alegria i de recuperació emocional", ha asseverat el president.

També ha agraït a la població de Xixona, que ha fet un "gran esforç" i ha estat "totalment compromesa" tot aquest temps, primer amb les "necessàries" restriccions i el seu compliment, i després amb la vacunació, perquè "és un dels pobles on la immensa majoria de persones s'han vacunat", ha remarcat.

TORRÓ

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest divendres el treball artesà dels torroners de Xixona (Alacant) que, durant segles, han portat els seus productes considerats com un "símbol del Nadal" per tota Espanya.

Així mateix, Puig ha destacat que les festes nadalenques són un "moment especial" per a l'economia valenciana, ja que molts dels productes tradicionals del Nadal es produeixen a la Comunitat Valenciana, com el cava, el raïm o els joguets, i en concret a Xixona. "El Nadal valencià comença a Xixona la Fira", ha assegurat.

Així, ha subratllat el potencial de la indústria del torró de Xixona perquè "representa l'esperit que guia la Comunitat Valenciana cap a la recuperació de la nostra economia en conjugar la innovació en els sectors tradicionals amb la creació de nous nínxols d'avantguarda".

A més, ha recordat a dos figures clau que representen la unió entre tradició i innovació, que són el desaparegut José Enrique Garrigós, "empresari del sector, compromès amb la seua terra", i a José Roig, actual director de la fàbrica Borrell de processament de fruita seca, pertanyent a una saga familiar vinculada al torró que compta amb 40 patents registrades.

Aquesta línia que uneix tradició i innovació ha sigut "la clau" per a reforçar el sector del torró i contribuir a la seua recuperació fins a situar-se en nivells similars a abans de la pandèmia, segons el president.

La indústria del torró genera 1000 ocupacions directes que, sumant la campanya de Nadal i les ocupacions indirectes aconsegueix els 4.000 ocupacions. Amb una fabricació de 4000 tones de mitjana anual que comporta una facturació de 200 milions d'euros.

De les factories de Xixona ixen cada any més de 20 milions de pastilles de torró amb denominació d'origen. La fira de Nadal se celebrarà fins al pròxim 8 de desembre, i a més de l'oferta comercial dels expositors, oferirà activitats com a exposicions, visites guiades pel municipi i a les fàbriques de torró, demostracions gastronòmiques, tallers infantils i contacontes, entre unes altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento