Quasi 10.000 nens deixaran d'estudiar en barracons

  • Educació construirà o renovarà 24 escoles, set a Barcelona.
  • Els alumnes estaven en espais provisionals.

Fins a 24 escoles i instituts de Catalunya renovaran 9.760 places en poc més d´un any. Nou centres seran de nova creació i en 15 es faran ampliacions. En total, s´hi gastaran 107,3 milions d´euros.

No es tracta de places que s´incorporen al sistema, de nova creació, sinó que, en la majoria de casos, es reubiquen alumnes que ja estaven escolaritzats abans en espais provisionals, barracons o equipaments municipals.

Es tracta d´una inversió que aprovarà dimarts el Govern en la seva sessió setmanal i la segona que s´autoritza en poques setmanes. Entre les dues, s´hi destinen 257,6 milions per a 56 centres educatius (41 d´ells, nous) a Catalunya, amb un total de 20.175 places.

L´àrea metropolitana de Barcelona suma set de les 24 noves actuacions previstes per Educació. En concret, a Sant Cugat (CEIP Catalunya), Font-Rubí (CEIP Font Rúbia-ZER les Graus), l´Hospitalet (IES Bisbe Berenguer i CEIP Pompeu Fabra), la Roca (CEIP Torreta), Parets (CEIP Pompeu Fabra) i Sabadell (IES Jonqueres).

La majoria dels nous treballs són remodelacions. Permeten guanyar entre les 225 places de Gualba (CEIP Aqua Alba) o Parets i les 620 de l´IES_Ramon Barbat i Miracle de Vila-Seca. Els nous centres que es construiran corresponen a set escoles (a Sant Climent Sescebes, Font-Rubí, l´Hospitalet, La Roca, Girona, Castellví de Rosanes i Olot) i dos instituts (IES Riudaura a Platja d´Aro i IES Jonqueres, a Sabadell).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento