Comunitat Valenciana

Puig assegura que s'avançarà en el finançament universitari i que en els pròxims mesos hi haurà un "horitzó estable"

-
Ximo Puig al costat de la rectora de la UJI, Eva Alcón
Ximo Puig al costat de la rectora de la UJI, Eva Alcón
EUROPA PRESS
Ximo Puig al costat de la rectora de la UJI, Eva Alcón

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest divendres que s'està treballant en la negociació d'un futur marc estable del finançament universitari i creu que s'avançarà i que en els pròxims mesos podrà haver-hi definitivament un "horitzó estable".

Puig s'ha pronunciat així davant els mitjans abans d'assistir en l'UJI a l'acte oficial d'obertura del curs acadèmic 2021-2022 de les universitats valencianes en ser preguntat sobre aquest tema.

El cap del Consell ha explicat que el marc financer de la Generalitat està derivat de l'infrafinançament i de les urgències pel que han significat les "grans prioritats" per a la superació de la pandèmia, "que han sigut la qüestió sanitària, l'educativa i la universitària".

"S'està treballant en la negociació d'un futur quadre estable del finançament universitari i crec que s'avançarà i que en els pròxims mesos podrem tindre definitivament un horitzó estable, que és el que demanen les universitats i que és raonable per a preveure, projectar i consolidar un sistema universitari valencià del que tots ens sentim orgullosos perquè és una part fonamental de la palanca de futur de la Comunitat Valenciana", ha afegit.

Respecte al deute històric, Puig ha subratllat que s'està pagant en cada pressupost i s'està ja en un procés "en el qual es consolidarà eixa partida probablement com a estructural". "Ara començarem a negociar els pressupostos i veurem fins a on es pot arribar", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento