Youssou N'Dour, navegant per l'Àfrica

  • El músic investiga amb els ritmes tradicionals.
  • Fusiona la música del seu país i el pop.

Bruce Springsteen, Paul Simon i Sting són alguns del músics amb els quals ha treballat el senegalès Youssou N'Dour. Però també amb Peter Gabriel, considerat un dels seus descobridors, tot i que, aleshores, ell ja era un dels principals artistes africans. Amb el celebèrrim tema Seven Seconds, que va gravar a la dècada dels 90 amb Neneh Cherry, va aconseguir arribar al número 1 de les llistes d'èxits de mig món.

Investigador musical incansable, N'Dour navega sempre en la tradició i ritmes folklòrics africans, i els fusiona amb el pop, el jazz i el rock, entre d'altres. Fidel a aquest esperit, ara presenta Rokku mi rokka (give and take), un àlbum en què continua explorant les músiques d'arrel africana fusionades amb el pop i els sons de diferents països.

Compromès en vàries causes humanitàries (va organitzar el concert per a la alliberació de Nelson Mandela), N'Dour comptarà amb una formació barcelonina com a telonera. Es tracta del grup de reggae Black Gandhi que, formats fa només dos anys, ja tenen un disc en el mercat, Joy. Dilluns el presentaran en directe.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento