Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant impulsa unes jornades per a l'associacionisme i la participació de residents internacionals

La Regidoria d'Immigració, Cooperació i Voluntariat de l'Ajuntament d'Alacant ha organitzat les primeres jornades de 'Participació i Gestió d'Associacions', amb l'objectiu d'informar, sensibilitzar i facilitar la participació social en la ciutat a través del voluntariat i formar i capacitar per a una eficient i eficaç gestió tècnica d'una associació.

Les jornades estan dirigides a qualsevol resident internacional, especialment als responsables d'entitats relacionades amb la immigració per a l'aprenentatge de tècniques, habilitats i ferramentes al servici d'una gestió de qualitat.

Igualment, es destina a aquelles persones que vullguen aprofundir en la seua acció voluntària. Aquesta formació tindrà una durada total de 25 hores i s'impartirà durant les dos últimes setmanes de setembre de manera presencial, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Segons explica l'edil de l'àrea, María Conejero, "aquestes jornades estan destinades a animar i sensibilitzar a residents estrangers, perquè coneguen la importància de l'impacte que exerceixen els voluntaris en la comunitat, mitjançant les seues accions solidàries i l'associacionisme".

Així mateix, tractaran sobre com iniciar-se en el voluntariat, el seu moviment, el tipus d'organitzacions i la persona voluntària, motivacions i beneficis"

El contingut de la formació teòric-pràctica es fonamenta en tres pilars. En primer lloc, la gestió tècnica en associacions, on es tractarà sobre planificació estratègica, captació i participació, així com, definició d'objectius i polítiques de gestió i gestió del voluntariat.

D'altra banda, la formulació i justificació de projectes, on es treballarà la planificació, elaboració, presentació i justificació de projectes a convocatòries d'ajudes locals. I finalment, el contingut essencial al·ludeix al moviment del voluntariat, la persona voluntària i les organitzacions de voluntariat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento