Creixen els trocs de pisos enmig de la crisi de vendes

  • 150 propietaris han ofert el seu habitatge a vanvi d'un altre.
  • Nomès cal pagar-ne la diferència i les despeses.

El Jordi Clapés viu a Pallejà i vol mudar-se a Sant Cugat. Sap que és gairebé impossible vendre el pis en què resideix. Sense aquests diners, ni es planteja demanar una hipoteca al banc per a l'habitatge que busca. Amb el mercat aturat, ha apostat pel troc. Com ell, d'altres ho estan intentant les darreres setmanes.

La majoria de gent vol progressar; per exemple, passar d'un pis de dues habitacions a un altre de tres

El cas del Jordi és un dels més avançats dels 150 usuaris que volen canviar el seu pis per un altre. La idea, impulsada pel web www.trocapiso.com, es va presentar al Saló Low Cost del juny.

«No cal que ningú vengui el pis ni demanar un préstec per al nou. Només cal pagar la diferència entre tots dos, si n'hi ha», va explicar ahir el director general del web, Pere pagès. A tot això caldria afegir dos conceptes: la comissió (de l'1,5% al 3%) i les despeses pròpies (notaria, impostos...).

«La majoria de gent vol progressar; per exemple, passar d'un pis de dues habitacions a un altre de tres», comenta Pagès, «molt sorprès» per la quantitat de gent que s'ha interessat en l'intercanvi. Espera que els inscrits no deixin de créixer els propers mesos.

«Fins ara, he rebut tres propostes. N'estic avaluant una que m'agrada», afirma Clapés, autònom de 48 anys dedicat a la publicitat. La diferència entre el pis que aporta i el que busca és d'uns 250.000 1. «Així ja no serà tan complicat demanar la hipoteca», conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento