Entra en funcionament la xarxa per navegar a Internet sense pagar

  • L'Ajuntament posa en marxa 170 punts de connexió.
  • N'hi haurà 500 el 2010.

El servei de connexió lliure a Internet Barcelona WiFi va començar a funcionar dimecres i aquesta mateixa setmana ja seran 170 els espais públics municipals operatius en una xarxa pública que el 2010 tindrà 500 punts de connexió a tota la capital catalana.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va donar el tret de sortida del WiFi gratuït al Centre Cívic Torre Llobeta. Considera que aquest servei públic de navegació per Internet és «fonamental» per oferir «un accés igualitari a la informació» i aconseguir «l'excel·lència» a tots els barris.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a una resolució favorable a la seva posada en marxa que va fer pública al maig la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, que, tanmateix, ha posat condicions al funcionament del WiFi gratuït, tal com va explicar el quart tinent d'alcalde, Ramon García Bragado.

«És un servei enfocat a la navegació per Internet», va assenyalar la gerent d'Administració i Sistemes d'Informació, Pilar Conesa, per justificar així que, entre d'altres restriccions, no es permeti accedir a webs de pornografia, joc i apostes, descàrregues de pel•lícules, xatejar o fer ús de la telefonia IP o videoconferències.

L'Ajuntament de Barcelona hi ha invertit 1,4 milions d'euros en infraestructures i 2,4 milions d'euros en el desplegament i la gestió del servei fins al 2010.  Al web de Barcelona WiFi, www.bcn.cat/barcelonawifi, l'usuari podrà resoldre els seus dubtes sobre localització d'espais o requisits per connectar i navegar, així com les condicions del servei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento