TMB fitxarà 1.000 aturats de l'automoció per a bus i metro

  • Els treballadors amenacen amb una vaga "duríssima" a la tardor.
  • Diuen que perdran 3.000 euros anuals.
  • Les contratacions es faran els propers cinc anys.

Metro i autobusos de Barcelona guanyaran un miler d'empleats en els propers cinc anys. 600 treballadors es destinaran al bus per aplicar els compromisos que van significar el final de la vaga d'abril del 2008 . Els altres 400 són els necessaris per posar en marxa la línia 9 del metro.

Transports Metropolitans (TMB) preveu donar prioritat en aquestes contractacions als treballadors i autònoms de sectors afins (com podrien ser els de Nissan) afectats per Expedients de Regulació d'Ocupació.

Les incorporacions es faran a poc a poc: les 600 d'autobusos fins al 2013, i les 400 del suburbà, fins al 2014, segons va concretar la presidenta de TMB, Assumpta Escarp.

Reacció «duríssima»

Els acords del 2008 van ser, bàsicament, dos. Primer, dos dies de descans setmanal, que significarà treballar 225 dies (i no els 251 actuals); la jornada, segons l'empresa, es reduïa 25 minuts diaris. I segon, la reducció de les hores extres per sota del màxim. Tot plegat, cobrant el mateix.

El comitè d'empresa afirma que, amb el canvi, cada treballador perdrà 3.000 euros anuals, i denuncia que la proposta de l'empresa de transports és «unilateral». Els treballadors amenacen amb una «resposta duríssima» a la tardor. Les dues parts tenen ara 15 dies per negociar la proposta de TMB.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento