Els catalans són dels menys satisfets amb la feina que tenen

  • Estan per sota de la mitjana espanyola.
  • Durant el 2008 s'ha caigut al quart lloc en qualitat del treball en afectar més la crisi.

Els treballadors catalans són dels que menys satisfets es troben amb la seva feina. Catalunya està en la posició 12 a Espanya, per sota de la mitjana, segons l'índex elaborat pel sindicat UGT.

La crisi ha colpejat més fort i la reacció de l'administració ha estat menor perquè té menys recursos

Catalunya ha perdut un lloc l'any 2008. La caiguda s'explica per la menor incidència de la formació continuada (10% aquí, davant el 12% espanyol) i perquè hi ha més subocupació (39% català, davant el 36% de l'Estat).

Segons l'Idescat, els catalans puntuen per damunt del 7,5 l'activitat desenvolupada, l'autonomia, les vacances i la realització. Donen un 2,8 als ajuts socials i un 5,2 a les opcions de promoció.

La satisfacció és un dels criteris per avaluar la qualitat en la feina. En aquest índex, Catalunya ha passat de la primera a la quarta posició a Espanya. L'han superat Euskadi, Navarra i Madrid. «La crisi ha colpejat més fort i la reacció de l'administració ha estat menor perquè té menys recursos», raona la vicesecretària general d'UGT, Eva Granados.

Les patronals Pimec i Foment del Treball ultimen la seva fusió perquè la veu de les empreses petites, mitjanes i grans i la dels autònoms sigui la mateixa. «Falta concretar temes puntuals», però la fusió «està ben encaminada», va afirmar el president de Fepime, integrada a Foment, Eusebi Cima. Les dues entitats mantindran la independència jurídica i s'estudia si hi haurà una copresidència. L'aliança acabaria amb l'atomització d'associacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento