La careta humorística de l'actualitat

  • El Palau Robert acull l'exposició 'World Press Cartoon'.
  • Les millors caricatures arriben a Barcelona.

L´exposició World Press Photo, sobre les millors fotografies publicades a la premsa internacional, fa anys que es pot visitar un cop per any i gratis al Centre de Cultura Contemporània (CCCB). El Palau Robert porta per primera vegada a Catalunya una exhibició sota la mateixa filosofia, enfocada però a les vinyetes satíriques: el World Press Cartoon.

Fins a 400 dibuixos originals de les millors vinyetes aparegudes el 2008 a mitjans escrits del món s´exposen fins al proper 27 de setembre. World Press Cartoon. Humor gràfic en la premsa ha anat creixent en rellevància i abast geogràfic de difusió des de la seva creació l´any 2005. WPC vol aplaudir d´aquesta forma el treball, no sempre del tot reconegut, dels il·lustradors gràfics que copsen l´actualitat amb els seus llapisos.

L´atorgament de premis d´aquesta cinquena edició dels guardons va tenir lloc el passat mes d´abril a la ciutat portuguesa de Sintra. Es van premiar les millors vinyetes en les categories editorial, humorística i caricatura. Es van presentar 848 dibuixos de 428 autors de 72 països.

El mexicà Rogelio Naranjo es va fer amb el Gran Premi i el primer de la categoria vinyeta editorial pel dibuix In The Same Ship. En vinyeta caricatura, el premi va ser per al portuguès André Carrilho, per Ahmadinejad. Javier Carbajo, d´El jueves, va obtenir el segon premi de caricatures.

* Pg. de Gràcia, 107. Dilluns a dissabte (10-19 h) i diumenges (10-14.30 h). Gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento