Un bus de Tarragona i el tramvia són els únics amb Internet gratuït

  • Metro i Ferrocarrils al Vallès tenen connexió, però de pagament.
  • Els autobusos i els trens de Rodalies no ofereixen el servei als usuaris.

El tramvia és l'únic transport públic de Barcelona que ofereix connexió gratuïta a Internet. S'hi afegeix una línia d'autobús que comunica Barcelona i les Terres de l'Ebre, amb el mateix servei.

Poc o molt? «No estem tan malament», opina Ricard Riol, president de la Plataforma pel Transport Públic (PTP). «La del tramvia és una iniciativa novedosa. Sóc optimista perquè l'Internet sense fils de franc permet donar més valor al transport públic i treure'n a la conducció per carretera. Es guanya temps», subratlla.

En el cas del tramvia (Trambaix) són ja cinc trens els que prestaran la connexió lliure a la xarxa; un adhesiu els distingeix. S'han fet proves durant diverses setmanes. L'experiència durarà sis mesos i després, si té èxit, s'estendrà a la resta de la xarxa. D'una prestació semblant gaudeixen des del març els viatges d'Hife des de Tortosa o Amposta a Barcelona.

L'accés a Internet, però pagant, és possible al 82% de la xarxa del Metro i la línia de FGC a Terrassa, Sabadell, la UAB, Rubí i Sant Cugat. El suburbà de Barcelona disposa de cobertura de GSM (mòbil) i 3G (Internet) en 102 estacions i els túnels que les uneixen. Les línies 2, 3 i 11 el tenen arreu. La L1 d'Espanya a Fondo, la L4 de Citadella a Trinitat Nova i la L5, de Cornellà a Virrei Amat.

Al Metro del Vallès, només els usuaris clients de Telefónica poden fer el mateix. La cobertura s'estendrà a la línia que comunica el Baix Llobregat, l'Anoia i el Bages. En aquests casos, navegar per la xarxa és possible amb un portàtil, un mòbil o una PDA amb el dispositiu adient.

En canvi, a la cua se situen tant els autobusos de la ciutat de Barcelona (i els metropolitans) com Rodalies Renfe, que per ara no tenen cap sistema per a mòbils o Internet. A l'Estació de Sants, s'estudia instal·lar-hi Wi-Fi a tot el vestíbul; ara només s'ofereix a dos establiments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento