Poesia als colors de Joan Miró

  • Una exposició analitza la relació del pintor amb Jacques Dupin.
  • S'hi mostren pintures, correspondència i articles.
L'or de l'azur, de Joan Miró.
L'or de l'azur, de Joan Miró.
FUNDACIÓ MIRÓ
L'or de l'azur, de Joan Miró.

L'interès de Joan Miró (1893-1983) per la poesia era anterior al moment que el genial pintor conegués el 1954 el francès Jacques Dupin (1927). La fructífera amistat que van mantenir va influir l'obra de Miró. Una exposició analitza ara l'enriquidor diàleg professional entre tots dos. L'exposició Miró-Dupin. Art i poesia presenta pintures i escultures de la seva Fundació i documents de l'arxiu i la biblioteca personal.

La primera part mostra com Miró ja coneixia poetes avantguardistes a Barcelona (Junoy) i a París (Rimbaud o Apollinaire). S'hi poden veure pintures i dibuixos fins al 1949.

A la segona part es pot aprofundir en la intensa relació de treball i amistat entre Miró i Dupin quan el crític estava preparant una monografia sobre l'artista català. S'hi inclouen obres de Miró dels anys 60. L'exposició acaba amb una anàlisi de Dupin de la trajectòria poètica de Miró i el seu compromís amb l'art.

* Centre d'Estudis d'Art Contemporani. Parc de Montjuïc. De dimarts a diumenge. Preu: 4 euros (exposició temporal) o 8 (general). Fins al 18 d'octubre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento