Més professors i tallers de reforç a 95 escoles amb molta immigració

  • El programa té un pressupost d'1,4 milions d'euros.
  • Hi haurà noves aules de benvinguda.
  • Una d'elles s'obrirà al Baix Llobregat.

Fins a 95 escoles -la majoria a l´àrea de Barcelona- amb un índex d´immigració que supera el 17% o amb aules saturades rebran el proper curs una petita injecció econòmica per afrontar amb més garanties aquesta diversitat. Entre d´altres, podran contractar més docents, oferir tallers de suport i canviar l´organització o la metodologia pedagògica.

En total, s´hi destinen 1.382.710,39 euros. La partida s´ha aplicat aquest tercer trimestre del curs i seguirà el proper any acadèmic. Del centenar d´escoles, tres són a Barcelona, 21 a l´àrea metropolitana, 8 al Baix Llobregat, 8 al Maresme-Vallès Oriental, 12 al Vallès Occidental. La resta es reparteixen per la resta de Catalunya.

Es persegueix «millorar els resultats educatius dels alumnes, afavorir la cohesió social i reduir l´abandonament prematur», segons va explicar ahir el conseller d´Educació, Ernest Maragall.

A més, els centres hauran de dissenyar un pla d´autonomia amb una vigència de quatre cursos. Cada curs s´haurà de retre compte del que s´ha aconseguit. De fet, el que ara faran aquests 95 centres ja ho fan uns altres 461 de Primària i Secundària, que ja disposen d´un pla de millora quadriennal.

Catalunya també preveu sumar noves escoles de benvinguda, com les obertes aquest curs a Vic i Reus. Una s´obrirà al Baix Llobregat. Tot plegat arriba quan Catalunya, per primer cop des que es registra la darrera arribada d´immigració, ha perdut 970 alumnes durant el curs pel retorn d´alguns immigrants al país d´origen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento