Revetlles amb menys petards a la venda i més precaució amb els nens

  • L'any passat va haver-hi 269 ferits.
  • I 41 van patir traumatismes o amputacions.
  • Recomanen no guardar pirotècnia a la butxaca.

Prevenir abans que curar. Aquesta és la premisa que s'ha de mantenir present durant les properes revetlles, sobretot la de Sant Joan, una de les més populars. Així ho va considerar ahir el Departament d'Interior, que va demanar als catalans que doblin les precaucions que prenen a l'hora de tirar petards i fer fogueres, sobretot amb els menors.

L'objectiu, reduir el nombre d'accidents, que va en augment. Durant el darrer Sant Joan 269 persones van haver de rebre assistència hospitalària a Catalunya: 149 presentaven cremades lleus; 14, cremades greus; 41 van patir traumatismes o amputacions; i 65, lesions oculars. El 2007, el nombre va ser inferior: 233 ferits.

Així, el secretari general d'Interior, Joan Boada, va assegurar que els petards, en general, són segurs i que només són perillosos amb «el mal ús que en fan alguns ciutadans». Interior ha fet cursos a escoles i llars d'avis i entregarà, a les botigues de pirotècnia, pastisseries i forns de pa, díptics on es recomana no fer esclatar els petards a casa ni guardar-los a les butxaques, recollir la roba estesa i tancar les finestres, entre d'altres.

Enguany hi haurà un 10% menys de casetes de venda de petards per la menor quantitat de sol·licituds. A tot Catalunya seran prop de 700. A més, la Guàrdia Civil ha obert ja

cinc expedients per la venda de productes no catalogats. L'any passat se'n van obrir nou. Per als fabricants de petards seria un èxit una caiguda de vendes del 15%. La celebració del triplet del Barça els ha ajudat en les vendes.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento