El preu dels pisos socials s’apujarà tres vegades l’IPC

La Generalitat incrementarà un 9,67% la tarifa de venda dels habitatges de protecció oficial a Barcelona. Fora de la ciutat la pujada serà més alta.
Si vostè estava esperant l’entrada en vigor del nou pla de la vivenda a Catalunya per inscriure’s a la llista d’espera per comprar un pis de protecció oficial, tenim males notícies. Aquest pla portarà sota el braç un augment de preu considerable.

Segons el decret que el Departament d’Habitatge de la Generalitat té a exposició pública fins avui, el preu de venda dels pisos de protecció oficial en règim general a Barcelona  s’apujarà un 9,67%, tres vegades més que l’increment del cost de la vida (IPC). Així, si actualment es paguen 1.623 euros per m2, a partir del gener, costarà 1.779,68 euros/m2. A la pràctica, per un pis de 70 m2, que és la mida estàndar, es pagaran 124.577 euros, 11.000 més que ara (quasi dos milions de ptes.).

Més car quant més lluny

Aquest increment és moderat comparat amb el que registrarà la segona corona metropolitana de Barcelona, on s’apujaran fins a un 14,4%.

El Departament d’Habitatge ha dividit Catalunya en quatre zones en funció dels preus dels pisos. Barcelona i la primera corona metropolitana estan en la zona A. La zona B és per a la segona corona, les tres capitals de província catalanes i les seves àrees d’influència. Els preus de les vivendes protegides augmentaran aquí un 14,4% i el m2 costarà 1.446 euros. Per la zona C el preu establert serà de 1.279 euros/m2 (un 10,4% més) i la zona D, augmentarà un 5,6% fixant una tarifa de 1.112 euros/m2.

El lloguer també augmenta

Una de les principals novetats del pla de la vivenda és l’aposta per posar pisos de lloguer a disposició dels joves. No obstant, els preus d’aquests lloguers també patiran un increment important que oscil·larà entre el 25% en la zona B i el 15% en la D. A Barcelona i l’àrea metropolitana, l’increment serà del 19%. Així, per un pis de 70 m2, els joves pagaran 363 euros al mes si el pis és a la capital.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento