Andrea Palladio, l'arquitecte més copiat en cinc segles

  • 200 documents expliquen al museu CaixaForum els edificis pensats pel mestre renaixentista italià.

CaixaForum commemora el 500 aniversari del naixement de l'arquitecte renaixentista Andrea Palladio (1508-1580) amb una exposició que en recopila més de 190 obres, de palaus a ponts, plasmats en maquetes de gran format, dibuixos, llibres, manuscrits i documents de l'època.

L'italià va ser considerat «l'arquitecte dels arquitectes» i ha estat un dels més copiats de la història. Palladio va democratitzar l'arquitectura construint des de cases nobles a granges d'animals. Les seves obres unien classicisme i funcionalitat. Exemple d'això fou la vil·la Rotonda, propera a la ciutat italiana de Vicenza.

L'exposició Palladio, l'Arquitecte, fa estada al CaixaForum fins al proper 6 de setembre. I viatjarà al CaixaForum de Madrid. Els testimonis gràfics de la producció de Palladio inclouen teles de Canaletto, Tiziano, Bassano o el Greco.

Un seguit d'arquitectes actuals com Hadid, Isozaki, Navarro Baldeweg, Jiménez Torrecillas o Chipperfield, donen durant el recor-regut la seva visió personal de l'obra de Palladio. Considerat també l'arquitecte més influent de tots els temps, el mestre renaixentista arriba a Barcelona en col·laboració amb la Royal Academy of Arts de Londres i el Centro Internazionale di Studi di Architettura de Vicenza.

* CaixaForum. Marquès de Comillas, 4-6. Gratis. De les 10.00 a les 20.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento