Unes 93.000 famílies catalanes rebran un ajut per al pis

  • Es dediquen 65 milions a fer rehabilitacions en 27.000 llars enguany.
  • Hi haurà un registre dels sol·licitants d'habitatge de protecció.

Unes 93.000 llars catalanes es veuran beneficiades enguany pels diversos ajuts a l'habitatge (rehabilitació, lloguer, emancipació i desnonament). Suposen el 4% de les 2.315.856 llars que hi ha a Catalunya.

Estat i Generalitat hi aporten 183 milions. En el cas català, hi ha un increment de les partides del 44%. Són «vitals», segons el conseller d'Habitatge, Francesc Baltasar, però potser són insuficients en un context de crisi en què la morositat se situa en el 4,17%, el nivell més alt en 13 anys.

Rehabilitació: Fins a 27.000 llars catalanes rebran ajut per a rehabilitació, amb un import mitjà de 2.400 euros. El nombre de famílies beneficiades creix prop del 50% en només un any. La subvenció s'adreça a millores d'accessibilitat, instal·lacions comunes o a l'eficiència energètica dels edificis. Té un cost global de 65 milions d'euros. Des del desembre, els veïns que hagin executat el 30% de la reforma reben una bestreta del 60%.

Per a joves: La renda bàsica d'emancipació, de 210 euros mensuals, preveu dedicar 57 milions d'euros a Catalunya per a 37.000 joves fins als 30 anys. Els 57 milions d'euros els aporta l'Estat. Alguns pagaments arriben amb 10 mesos de retard.

Lloguer just: Té un pressupost de 59 milions d'euros per a enguany. És previst que se'n beneficiïn fins a 27.950 catalans en total.

Desnonamens: Unes 1.250 famílies rebran diners per pagar una lletra de la hipoteca o la mensualitat del lloguer. S'hi pot optar si s'està al dia dels darrers 12 rebuts.

Pocs bancs: Baltasar va lamentar que els bancs no hagin impulsat els préstecs en millors condicions a què es van comprometre el juliol.

Llista d'espera: El Govern va aprovar ahir crear un registre de sol·licitants d'habitatge protegit. Se sabrà on hi ha més demanda i les adjudicacions, per sorteig, seran més transparents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento