Les obres a Balmes omplen de nyaps botigues i portals

  • Ja hi ha una quarentena de comunitats afectades.
  • La vorera queda més elevada que els sòcols de les cases.
  • Fa inservibles les rampes i causa inundacions.
Zones afectades per les obres a Balmes.
Zones afectades per les obres a Balmes.
N.B.
Zones afectades per les obres a Balmes.

De tant destraler, sembla impossible. L'Ajuntament de Barcelona decideix fer noves les voreres del carrer de Balmes i eixamplar-les. I ho fa, però construeix la vorera uns 13 cm més elevada del que ho estava. Resultat: tots els portals del carrer han de fer reformes per no patir inundacions, poder obrir les portes cap a fora o, senzillament, evitar que hi entri la porqueria.

S'està prenent nota per tractar cas per cas i que les reformes seran gratuïtes per als veïns

Per salvar el desnivell de Balmes, les finques centenàries comptaven amb un sòcol elevat que ara queda per sota de l'alçada dels panots de la vorera. «Els tècnics diuen que el paràmetre que segueixen com a referència és l'asfaltat, nou de fa uns mesos, i que va quedar massa elevat», exposava ahir Joan Vives, forner a Balmes.

Diverses finques compten ara amb rampes gairebé inservibles, ja que per accedir-hi és necessari salvar un esglaó. I l'aigua de la pluja es va filtrar la setmana passada.

De moment, són una quarentena els portals afectats dins el tram en obres, entre Aragó i Mallorca. Però ben aviat arribarà a la resta del carrer, tal com van reconèixer ahir fonts municipals. Exposen també que «s'està prenent nota» per tractar «cas per cas» i que «les reformes seran gratuïtes per als veïns».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento