Una família de porcs senglars es passeja per Sarrià i fa destrosses

Són sis exemplars i han causat desperfectes en vivendes dels veïns. Els afectats alerten que són un perill per a vianants i conductors.
Veïns de Sarrià han denunciat els desperfectes ocasionats per sis porcs senglars que es passegen per la zona, provinents de Collserola.

La zona afectada pateix des de la primavera passada la visita diària d’una família de porcs senglars, que volten pels carrers en busca de menjar. Es tracta d’ un mas-cle de considerable  mida, que normalment va sol, i una femella amb quatre cries, segons han relatat a 20 minutos els veïns afectats.

Les aparicions al districte d’aquests animals es remunten a anys anteriors, tot i que es produïen de forma esporàdica. Però des de fa uns mesos és habitual veure’ls pel carrer, on han fet destrosses en algunes vivendes, s’ encaren als veïns quan els volen fer fora i suposen un perill per a conductors i vianants. A més, es tracta d’una zona on es troben diversos col·legis i que és molt propera a la Ronda de Dalt.

La regidora del districte, Katy Carreras, ha assegurat que és  un problema que afecta a tots el territoris ubicats a la falda de Collserola, i que  per ara les úniques mesures que es poden prendre són la de  fer batudes periòdiques o disparar somnífers als animals, feina que fan els guardes forestals del Parc de Collserola.

25 exemplars capturats

La muntanya de Collserola compta amb una colònia nombrosa de porcs senglars. Els exemplars es mantenen al seu interior durant l’hivern, però a la primavera i a l’estiu baixen fins als municipis limítrofes. La Llei de Protecció d’Animals prohibeix la seva captura per part de persones no autoritzades pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Fins avui, han estat capturats 25 animals en aquesta zona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento