Un manual per trencar amb la hipocresia

  • L'obra de Bernard Shaw 'La casa dels cors trencats' arriba al TNC.
  • Ajunta a l'escenari Pep Cruz, Carme Elias i Albert Folk.

Una aristocràtica casa de camp és l'escenari d'una maquiavèl·lica i, alhora, còmica conjura per intentar fer caure les convencions socials i la hipocresia moral d'una època en què el món intenta plantar cara a un conflicte bèl·lic.

El premi Nobel irlandès Bernard Shaw, guanyador també d'un Oscar de Hollywood per Pigmalió, va concebre aquest argument teatral, un dels més «lliures i més moderns» que va escriure, durant la Primera Guerra Mundial. Es va estrenar a Londres, l'any 1921, sota el títol La casa dels cors trencats.

Aquesta comèdia psicològica i social arriba ara al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on per primer cop es representa una obra de Shaw, i s'estrena demà dissabte. Pep Cruz, caracteritzat com un home de 88 anys, interpreta el capità Shotover, que regenta la finca, que vol mostrar-se com a metàfora d'un vaixell per il·lustrar un món que navega sense govern, on viu amb la seva filla gran (Carme Elias) i el seu marit (Abel Folk).

Són precisament tots tres els que es reuneixen per desbaratar un matrimoni. En aquesta versió de La casa dels cors trencats, que ha dirigit Josep Maria Mestres, també hi participen els actors Pep Anton Muñoz, Carles Sales i Anna Ycobalzeta. El muntatge s'estarà a la sala gran del TNC fins al 21 de maig.

* Plaça de les Arts, 1. Dissabte, a les 21.30 hores i diumenge, a les 18 hores. Entrades entre 21 i 24 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento