Pares en atur rebran ajuts pel menjador del parvulari

  • Entre un 15% i un 20% de nens podrien deixar l´escola bressol.
  • La beca beneficiarà les famílies amb fills amb almenys un progenitor sense feina.

Els beneficiats seran els més perjudicats per la crisi. La Diputació de Barcelona destinarà 870.000 euros perquè les famílies afectades per l'atur continuïn portant els seus fills al menjador de l'escola bressol. «Ens trobem amb la possibilitat que al final hagin de pagar la crisi els més febles. I els més febles són els infants», va comentar ahir la diputada d'Educació, Carme García Suárez.

L'ens provincial encara no ha avaluat quants menors rebran aquests ajuts. En tot cas, no és la Diputació la que atorgarà directament aquestes beques, sinó que les distribueix entre els consistoris. Després seran els municipis els que integraran aquests diners en les seves partides destinades a ajudar les famílies. Per tant, els pares cal que s'adrecin al seu ajuntament per rebre aquest ajut.

Els 870.000 euros es donaran a tots els ajuntaments que siguin titulars d'escoles bressol municipals. No s'hi inclou Barcelona ciutat. Aquesta partida s'aplicarà només durant el primer trimestre del proper curs, el 2009-2010. Per als altres dos períodes de l'any acadèmic, García Suárez assegura que caldrà aportar probablement més diners.

Els docents expliquen la importància de l'escola bressol per dos motius. Primer, perquè ajuda a la socialització i és una porta d'entrada a l'ensenyament reglat. I segon, perquè en molts casos és la manera que el nen s'alimenti de manera variada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento