Barcelona projecta quatre museus

  • Se signa un pacte cultural.
  • Crearà el Museu Nacional d'Història Natural al Fòrum.
  • I el Centre d'Arts Barcelona al Canòdrom del barri del Congrés.

La ciutat ha sentat les bases per a la creació de quatre nous museus, que impulsarà l'Ajuntament amb la col·laboració de la Generalitat. Ambdues institucions van signar ahir un pacte cultural que en contempla les idees, però que deixa per concretar més endavant els pressupostos i calendaris d'execució.

Enguany s'aniran creant els consorcis que enllestiran els futurs Museu Nacional d'Història Natural, el Centre d'Art Barcelona per a artistes emergents, el Disseny Hub Barcelona (DHB) i el Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnologia.

El nou Museu Nacional d'Història Natural ocuparà el primer pis de l'emblemàtic edifici triangular del Fòrum. Formarà part del conjunt l'edifici Martorell del Parc de la Ciutadella, però no l'actual seu del Museu de Ciències Naturals, amb 120 anys de vida.

El Centre d'Art Barcelona s'ubicarà al Canòdrom de Sant Andreu i a la capella de l'antic Hospital de la Santa Creu. El Canòdrom passarà per obres aquest 2009. La primera pedra del Disseny Hub Barcelona es posarà a la plaça de les Glòries en les properes setmanes, tal com va afirmar ahir l'alcalde, Jordi Hereu, davant del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Mentrestant, es buscarà un solar per ubicar l'edifici de nova planta del Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnografia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento