Barcelona projecta quatre museus

Barcelona projecta quatre museus

  • Se signa un pacte cultural.
  • Crearà el Museu Nacional d'Història Natural al Fòrum.
  • I el Centre d'Arts Barcelona al Canòdrom del barri del Congrés.

La ciutat ha sentat les bases per a la creació de quatre nous museus, que impulsarà l'Ajuntament amb la col·laboració de la Generalitat. Ambdues institucions van signar ahir un pacte cultural que en contempla les idees, però que deixa per concretar més endavant els pressupostos i calendaris d'execució.

Es buscarà un solar per ubicar l'edifici de nova planta del Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnografia

Enguany s'aniran creant els consorcis que enllestiran els futurs Museu Nacional d'Història Natural, el Centre d'Art Barcelona per a artistes emergents, el Disseny Hub Barcelona (DHB) i el Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnologia.

El nou Museu Nacional d'Història Natural ocuparà el primer pis de l'emblemàtic edifici triangular del Fòrum. Formarà part del conjunt l'edifici Martorell del Parc de la Ciutadella, però no l'actual seu del Museu de Ciències Naturals, amb 120 anys de vida.

El Centre d'Art Barcelona s'ubicarà al Canòdrom de Sant Andreu i a la capella de l'antic Hospital de la Santa Creu. El Canòdrom passarà per obres aquest 2009. La primera pedra del Disseny Hub Barcelona es posarà a la plaça de les Glòries en les properes setmanes, tal com va afirmar ahir l'alcalde, Jordi Hereu, davant del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Mentrestant, es buscarà un solar per ubicar l'edifici de nova planta del Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnografia.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/466660/0/museu/art/historia/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios