Protestes el primer dia de classe

Manifestacions, crítiques i denúncies enterboleixen l’inici del curs escolar 2005-2006 a totes les demarcacions catalanes. Educació no té dades dels menors que s’han quedat al carrer.
La placidesa amb la que s’ha iniciat el curs escolar a la pràctica totalitat d’escoles catalanes s’ha trencat a alguns municipis per causes que van des del retard en les obres, fins a la manca de matriculació d’alumnes prèviament inscrits. El departament d’Educació va afirmar ahir no tenir dades dels menors que no han pogut ser escolaritzats.

Incidències

Sense matricular: Fernando Collado ha denunciat que el seu fill, de cinc anys, encara no té una plaça assignada, malgrat haver fet tots els tràmits a Sant Pere de Ribes. L’altre fill, de 10 anys, ha entrat a l’escola Riera de Ribes, pel que exigeix  que s’augmenti la ràtio a P5.

Classes en obres: 925 alumnes dels instituts de La Bisbal i Calonge no van poder començar les classes en no haver finalitzat les obres  a causa de les pluges.

Reivindiquen millores: 74 alumnes i els seus pares es van manifestar  ahir tallant el trànsit a Campredó (Tarragona) per exigir millores per pal·liar «l’estat ruïnós del centre Port Rodó».

Professor conflictiu: 14 famílies de Vilanova de Segrià es van negar a portar els seus fills al col·legi públic per la presència d’un professor que consideren «conflictiu». El mestre es va quedar sol a les aules.

Al costat d’una química: Veïns de Manresa s’han indignat perquè l’Ajuntament ha construït un centre de primària al costat d’una empresa química.

Comença la Selectivitat

Més de 2.000 estudiants es van examinar ahir en la segona convocatòria de proves de selectivitat, que van transcórrer sense incidències. Els exàmens de llengües castellana, catalana i estrangera van obrir la segona fase. Dels 2.062 matriculats a les provés d’accés de setembre, 385 ho fan per millorar nota, 176 repeteixen i 1.499 van suspendre el juny.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento