L'espera per operar-se a cinc hospitals supera el màxim

  • Són els de Bellvitge, Parc Taulí, Esperit Sant, Viladecans i Igualada.
  • Més de 500 pacients han reclamat el canvi de centre farts d'esperar la intervenció.

Cinc hospitals superen, de mitjana, el temps d´espera per a les 16 intervencions (entre d´altres cataractes, pròtesis de maluc i artroscòpies) per a les quals hi ha fixat un període màxim de sis mesos. A Catalunya, més de 500 pacients han demanat el canvi d´hospital farts d´esperar.

La urgència absorbeix la programació regular

Quatre dels cinc centres són a l´àrea de Barcelona: Bellvitge (6,44 mesos), Esperit Sant de Santa Coloma (6,71 mesos), Parc Taulí de Sabadell (7,54 mesos) i Hospital de Viladecans, amb esperes mitjanes de més d´un any (14,23 mesos). L´altre és el d´Igualada (8,05), segons el Servei Català de la Salut. Les operacions amb més cua són: galindons al Sant Pau (22 mesos), Viladecans (29) i Bellvitge (33), artroscòpia a Viladecans (23 mesos) i amígdales a Igualada (31 mesos).

A Bellvitge, centre de referència, Vicky Segura (CCOO) explica la llarga espera perquè «la urgència absorbeix la programació regular» i perquè atreu pacients d´altres zones. Isabel Valenzuela (CCOO a Viladecans) assegura que molts es queixen, però pocs demanen ser traslladats a altres hospitals amb menys cua.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento