Badalona restringeix el pas 8 mesos en un dels carrers amb més tránsit

  • La ciutat patirá més de mig centenar de grans obres.
  • Els treballs de reurbanització de Baldomer Solà obliguen a tancar un dels carrils.

Les obres s´instal·len durant tot l´any a Badalona. Ahir es van iniciar 14 dels més de mig centenar de grans projectes previstos a la ciutat, que s´han de finançar amb el Fons Estatal d´Inversió Local i que posaran enlaire, durant uns vuit mesos, diverses zones de la població. L´obra més important, la remodelació del carrer Baldomer Solà, també va donar ahir el tret d´inici.

Deixarà de ser una carretera per convertir-se en una via molt més urbana

La reurbanització de l´antiga carretera de València, un dels carrers amb més circulació de Badalona, suposarà restriccions en la circulació a partir dels propers dies i mentre durin les obres. Es reduirà temporalment a un carril (actualment n´hi ha dos) la circulació i només podran passar-hi els autobusos -que mantindran els seus horaris i recorreguts-, els vehicles de serveis i els dels residents. La resta de cotxes hauran de buscar vies alternatives, com el lateral de l´autopista.

El projecte preveu ampliar les voreres (dels tres metres actuals a quatre) de Baldomer Solà, i reduir l´amplada dels dos carrils de circulació, un dels quals es destinarà a carril bus. També se substituirà l´arbrat malalt i es renovarà l´enllumenat, el clavegueram i el mobiliari urbà.

«Canviarà del tot. Deixarà de ser una carretera per convertir-se en una via molt més urbana, de circulació més lenta», va avançar l´alcalde de Badalona, Jordi Serra, que també va demanar «paciència» als ciutadans per les molèsties que l´allau d´obres els pugui ocasionar.

Si s´ha de tancar la circulació per avançar feina, es tancarà
Tot i que en un primer moment no es preveu prohibir el trànsit per aquest carrer, el consistori no descarta fer «
una revisió de les obres» de cara al mes d´agost. «Si s´ha de tancar la circulació per avançar feina, es tancarà», va puntualitzar Serra. De tots els treballs previstos en aquesta primera tongada d´obres, aquest és el que compta amb un major pressupost (3.125.000 euros).

A banda de la reurbanització del carrer Baldomer Solà, ahir, van començar més obres. Entre elles, la rehabilitació de l´edifici del
Centre Cívic Can Pepus, que es va haver de tancar arran de les esquerdes que van aparèixer durant les obres d´ampliació del metro; la remodelació dels carrers doctor Robert i Porvenir, i diferents vies dels barris Progrés, Raval, la Salut i Sant Antoni de Llefià; els passos soterranis de la C-31; i la urbanització de diferents places del municipi, com la de l´Amistat.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento