Terra baixa immigrant

  • L'obra d'Àngel Guimerà s'actualitza per tractar el drama dels 'sense papers'.
  • La direcció és de Hasko Weber.
  • L'estrena té lloc avui a Viladecans.

El Teatre Romea porta al Teatre Auditori de Viladecans l'estrena absoluta, avui, de la versió actualitzada del drama Terra Baixa, d'Àngel Guimerà. El clàssic de la dramatúrgia catalana entra de ple en l'actualitat de la immigració il·legal des del punt de vista del director alemany Hasko Weber.

El protagonista, l'actor africà afincat a Catalunya Babou Cham, és aquest sense papers que accedeix a un matrimoni de conveniència. Weber és director del Teatre Nacional d'Stuttgart i Terra Baixa és la seva primera producció fora de terres alemanyes. L'acció es desenvolupa en un bar regentat pel Sebastià, un mafiós.

La Marta, la cambrera, està embolicada amb en Sebastià, que la maltracta. Manelic, l'immigrant il·legal, arriba a escena i acaba accedint a un casament amanyat amb la Marta, de qui s'enamorarà. Weber ha respectat al màxim la peça de Guimerà sense renunciar a modernitzar-la. El director ha inclòs «menys personatges que al text original per enfasitzar les relacions entre els protagonistes» i en el triangle amorós que implica en Manelic, la Marta i en Sebastià.

La confrontació entre natura i civilització, un altre eix de l'obra original, queda fora del muntatge. Roser Camí és la Marta de Guimerà i Joel Joan en Sebastià. Hi intervenen, a més, Àngels Bassas (Josepa) i Mingo Ràfols (Mossèn), entre d'altres. Després de les funcions d'avui i de demà a Viladecans, Terra Baixa arriba a Barcelona per la Diada de Sant Jordi. Es representarà al Teatre Romea del 23 d'abril al 7 de juny.

* Av. Josep Tarradellas, s/n. Avui divendres a partir de les 21.00 h. I demà a les 21.00 h. Preu: 20 euros. Més informació a: www.teatreromea.cat i www.atriumviladecans.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento