El pla ZP només dóna feina al 20% dels obrers en atur

  • Els ajuntaments reben un allau de peticions de feina de paletes.
  • Amb el fons estatal s'emplearan 30.000 dels 150.000 desocupats.

Els 1.276 milions d'euros per a obres que rebran els 946 municipis catalans només podran absorbir, com a molt, el 20% dels aturats del sector de la construcció i afins. Una quarta part són desocupats del Barcelonès.

De fet, ajuntaments de l'àrea de Barcelona han rebut una allau de peticions de paletes en atur per treballar en les obres sufragades amb el Fons Estatal d'Inversió Municipal (conegut com a pla Zapatero).

Es preveu donar feina a 30.720 aturats, però, segons un informe recent del Departament de Treball, 147.723 catalans estan disponibles per ser contractats en el sector de la construcció (33.904 a la comarca del Barcelonès).

Però no hi ha prou llocs de treball per a tots. Ajuntaments com el de Rubí esperen ocupar fins a 680 obrers, però no arribaran a 250 els de nova contractació: alguns dels que treballin, efectivament, sortiran de les llistes de la desocupació, però d'altres seran assalariats que sense les obres noves haurien acabat a l'atur. El major interès d'empleats de la construcció (i d'altres sectors) s'ha traduït en un reforç dels serveis d'ocupació.

El de la Generalitat (SOC) triplica els recursos per arribar a 176.000 aturats o destina 100 milions d'euros a interès zero per a cursos de formació, a més de la contractació de 184 orientadors personalitzats. Els ajuntaments s'han posat les piles: Barcelona farà 2.220 sessions de formació per a aturats i l'Hospitalet ha demanat a Treball oferir cursos per a 1.000 places més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento