Una menor tutelada per la Generalitat porta una setmana desapareguda

  • La noia té 14 anys d'edat.
  • es va escapar durant un passeig vigilat divendres passat.
  • La família i els Mossos la busquen.

Els pares de la Laia B., de 14 anys, estan penjant cartells per Barcelona per denunciar la desaparició de la seva filla, divendres passat, durant un passeig vigilat d'un grup de joves tutelats en un centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA). La fugida es va produir a les 18.00 hores i no es va informar als pares fins a les 22.00 hores.

La Generalitat va interposar fa una setmana la denúncia de la desaparició (la noia va sortir corrents per la Diagonal) a la comisarria de Les Corts i els cossos policials, a hores d'ara, la busquen. Encara no hi ha novetats, segons fonts del Departament d'Acció Social i Ciutadania. Els progenitors de la Laia, una noia «guapa i estudiosa, d'1,78 metres d'alçada», segons comentava ahir molt amoïnada la seva mare, l'Eulàlia, no han pogut denunciar als Mossos la desapariciçó en no tenir la cus-tòdia de la menor.

Sempre es pot produir algun cas de fuga

La Laia està tutelada per la Generalitat des que la seva mare va recórrer als serveis socials davant la impossibilitat de gestionar l'actitud «rebel» de l'adolescent, que, segons explica, es va manifestar arran del divorci. La nena vivia amb el pare i la seva nova parella a Vilafranca fins fa un parell d'anys.

Abans d'ingressar al centre de menors el 30 de gener, la Laia vivia a Barcelona amb la mare. Dormia al centre de menors, però estudiava fora. La Generalitat afirma que «sempre es pot produir algun cas de fuga» dels centres oberts, en tractar-se «d'una edat difícil».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento