La Urbana posa una multa de trànsit cada minut

  • La majoria són sancions exprés, imposades gràcies a l'ús de les PDA.
  • En un any s'han posat 775.170 denúncies per incomplir les ordenances.

La Guàrdia Urbana imposa una multa, com a mínim, cada minut. La majoria d'elles són sancions per infringir la normativa de trànsit. Gairebé totes les posen i tramiten els agents de forma exprés, gràcies a l'ús de les PDA, ordinadors de butxaca que ja porten pràcticament tots els efectius de la policia local.

L'any passat va rebre 34 queixes referides a la Urbana

Segons dades de l'Ajuntament de Barcelona, en tancar l'any 2008, la Guàrdia Urbana havia imposat 775.170 denúncies en concepte d'ordenances, com són la de convivència ciutadana, protecció i tinença d'animals o ús de vies i espais públics. Però l'àmbit que ha aplegat més denúncies, i de llarg, ha estat el de la circulació. En només un any, la Urbana va imposar 664.148 multes, una cada minut del passat 2008.

Gairebé la totalitat d'aquestes sancions es van imposar a través de les PDA_de la Guàrdia Urbana, un dispositiu que combina un ordinador, telèfon i Internet i que permet notificar la denúncia a l'acte. Així, les denúncies es trameten directament a Hisenda, guanyant eficàcia i velocitat en la notificació i cobrament. Tot i això, la majoria de reclamacions que rep la Síndica de Greuges de Barcelona es refereixen a qüestions de trànsit i circulació. L'any passat va rebre 34 queixes referides a la Urbana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento