L’atur s’acarnissa amb el Baix Llobregat i ja hi ha 50.000 veïns sense feina

  • Uns 400 empleats reclamen a Cornellà el rescat de les empreses. 
  • El Govern presenta a Seat les ajudes per a la fabricació de l'Audi Q3.

«Junts contra la crisi», deia la pancarta darrere de la qual es van manifestar ahir més de 400 treballadors convocats per UGT i CCOO per protestar contra els acomiadaments i demanar un pla de rescat industrial per al Baix Llobregat i cobertura per als desocupats.

Aquesta manifestació és la primera que se celebra a la plaça de Catalunya de Cornellà de Llobregat des de la crisi econòmica del 1994. Fins a aquest lloc emblemàtic es van desplaçar empleats afectats per expedients de regulació d'ocupació tant d'empreses grans, com Roca, Seat o Nissan, com d'altres més petites com Supergrif, Esteban Ikeda -on els empleats demanen prejubilacions i recollocacions- o Esteves DVD.

Ja són 50.000 els treballadors en atur que, actualment, hi ha registrats al Baix Llobregat, un 14% de la població activa. El primer secretari d'UGT a la comarca, Juan José Casado, va demanar «

mesures dràstiques, urgents i eficaces» als governs català i espanyol per afrontar la crisi. Casado també va convocar els treballadors a una nova manifestació que se celebrará el 14 de  març a Barcelona.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, confia que el pla de suport per aconseguir que Seat fabriqui a Martorell l'Audi Q3 propiciarà un moment «dolç» de la companyia. Avui hi ha una reunió amb la direcció de Seat per presentar el pla d'ajudes perquè Volkswagen li assigni la fabricació, que salvaria 1.500 llocs de treball. A Manresa, el comitè de Pirelli va demanar al Govern que expliqui les alternatives al cessament de la producció de neumàtics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento