Catalunya lidera el sector de derivats del cànnabis

Spannabis, la major fira dedicada a la cultura del cànnabis, va tancar ahir la seva sisena edició a la Fira de Cornellà, amb la participació de 150 expositors i destacant l'ús medicinal i terapèutic d'aquesta substància.Els 80% dels fabricants de derivats del cànnabis són barcelonins (7), a excepció de dos suïsos, i han estat a la fira. Entre els productes comercialitzats figuren matalassos, materials per a la construcció, roba, sabates, olis o sabons i aliments.

La xifra de negoci del cànnabis a Espanya movia ja el 2005 uns 30 milions d'euros. De les 400 botigues amb productes de cànnabis presents al país, almenys 90 d'elles es troben a Catalunya i una quarantena es localitzen a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

A Cornellà s'han donat cita aquest cap de setmana 60 distribuïdors de cànnabis, majoritàriament espanyols i catalans, però també txecs, holandesos, francesos, canadencs, belgues i nord-americans. I uns 81 més d'accesoris i parafernàlia, bancs de llavors, premsa i associacions vinculades al sector.

Segons dades d'enguany de la revista de referència del sector, Cáñamo, a Catalunya existeixen set entitats pro cànnabis. El passat 18 de febrer, però, la Guàrdia Urbana va precintar per ordre judicial el Casal Antiprohibicionista de l'associació A.L.A., que operava des de 1993 al carrer de Salvador del barri del Raval.El districte de Ciutat Vella no estava informat de l'activitat que exercia aquest Casal.

Joan Senet-Llosa, de 61 anys i membre fundador, afirma que han deixat sense «casa» a un miler de persones sòcies, moltes del barri. Tot i que altres veïns s'havien queixat de la seva activitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento